Kursus noslēdzam ar lekciju par jaundzimušā aprūpi

Kursus noslēdzam ar lekciju par jaundzimušā aprūpi

02. May 2012, 11:30 mamma27 mamma27

Šķiet tikko tik sākām iet kursos,bet jau mēnesis pagājis un dzemdību sagatavošanas kursi beigušies.

Zināšanas uzkrātas, atmiņa atsvaidzināta , tagad tik atliek gaidīt lielo brīdi,kad mazais brīnums ieradīsies pasaulē.

Ko tad uzzināju pēdējā lekcijā no Elitas Svarnieces? Parunājām par mazuļa aprūpi dzemdību zālē. Diezgan sīki pastāstīja kā, kas un kāpēc notiek tikko bērniņam piedzimstot. Varēju salīdzināt ar to ,kā bija man pirms četriem gadiem, kā dara tagad un protams uzzināju kā vajadzētu darīt pareizi.

Man par lielu pārsteigumu bērnam pēc dzemdībām vajadzēt uz mammas krūtīm nogulēt 2 stundas,un šajās divās stundās arī notiek pirmā maltīte un nevienam nevajadzētu traucēt māmiņas un bērna idilli. Bet nu jāsaka ,ka sagaidot Adrianu man tā nebija, kādas minūtes 15 varbūt viņš sākumā pabija uz punča.

Ļoti patika Elitas stāstītais ,jo viņa stāstīja kā profesionālis, nereklamējot kādus konkrētus produktus.Izteica savas domas par visiem bērnu kopšanas līdzekļiem un atzina,ka nekā labāka par tīru ūdeni nav. Esot pierādīts ,ka mazulim pirmajos dzīves mēnešos ādiņu kopjot nevajag izmantot nekādus krēmus,eļļas vai ko citu- tikai tīru ūdeni un reizi nedēļā nomazgāt ar ziepītēm,kas paredzētas bērniem.

Ja pirms četriem gadiem bija uzskats,ka ikrīta toalete mazulim jāveic ar bērnu eļļiņu un viņš bezmaz jāieeļļo,tad tagad jau ir pierādīts,ka tā darīt nevajag,jo eļļa neveicina elpošanu.Tad nu es ļoti nopriecājos,ka šo faktu uzzināju,jo ar pirmo bērnu cītīgi ar vates tamponiņu un eļļiņu katru rītu viņu tīrījām. Tagad jāsaka -mazāk izdevumu un vairāk dabīgo izmantot bērnam.

Patika arī tas,ka  pārrunāta tika tēma,kā tad sievietes mainās grūtniecības laikā un kāpēc tādas izmaiņas. Vīrieši gan klusēja kā partizāni un neatzina,ka mēs būtu mainījušās. Bet domāju ,ka tagad labāk saprata ,ka tas ir normāli un ,ka viss ir tikai grūtniecības iespaidā un krūts barošanas laikā. 

Kārtējo reizi sapratu,ka lekcijas vajadzīgas neskatoties tas ir pirmais,otrais vai piektais bērns. Laiki mainās, medicīna attīstās, atklājumi tiek izdarīti ar vien vairāk.Tāpēc jaunāko informāciju ir noderīgi uzzināt. Protams gaidot pirmo bērniņu tas ir ļoti nepieciešams,jo viss ir jauns un nezināms,tomēr mēs ar vīru ne mirkli nenožēlojam ,ka pieteicāmies kursos ,jo daudz ko jaunu un vēl nezināmu uzzinājām,kā arī atcerējāmies piemirsušās lietas.

Tā kā tā bija pēdējā lekcija,saņēmām arī dāvaniņas no MK. Patīkami bija atkal rokās turēt autiņbikšu paku. :) šķiet ,tas bija tik sen ,ka mainīju bērnam bikses,bet drīz atkal tas būs jādara.

 

un arī pārējās dāvaniņas ir ļoti noderīgas.

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ! PIESAKIES!