Krūzīšmācība.  Kad ir piemērotākais brīdis sākt un kādu krūzīti labāk izvēlēties?

Krūzīšmācība. Kad ir piemērotākais brīdis sākt un kādu krūzīti labāk izvēlēties?

21. Nov 2011, 10:26 avene* avene*

Vasarā Māmiņu Klubā tika daudz un plaši runāts par podiņmācību. Līdz šai mācībai mums vēl mazliet jāpagaida. Pirms iemācās dabūt kaut ko laukā, jāiemācās arī dabūt iekšā. Jā, runa ir par dzeršanu no krūzītes jeb krūzīšmācību.

 

 

Mans mazulis ir 8 mēnešus vecs. Pārsvarā dzer no pudeles, taču īpaši daudz pa dienu neizdzer. Tad nu slimošanas laikā, kad šķidrumu vajadzēja uzņemt vairāk kā ierasts, sāku domāt par to, vai nevajadzētu nomainīt dzeramtrauku.

 

Jau kādu laiku atpakaļ tika iegādāta snīpīškrūze, ar nolūku – pārbaudīt, vai mazajam tā vispār iet pie sirds. Taču mazajam bij no tās grūti dzert, jo ne-izlīšanas mehānisms bija tik stiprs, ka bija ļoti stipri jānopūlas, lai no tās kas tecētu laukā. Šī snīpīškrūze mūs pievīla un šobrīd noder vien rotaļām, kad sēžam pie galda un nevaram sagaidīt, kad būs gatava ilgi kārotā maltīte.

 

 

 

Secināju, ka mazulim vairāk tīk tieši dzeršana no parastās krūzes. Kad pie mazās mutītes tik pielikta lielā glāze vai krūze, ko tur mammas vai tēta roka, tad dzerts tiek ļoti cītīgi. Tad nu tika nopirkta maza, speciāli bērniem domāta krūzīte bez snīpīša. Tikai gadās, ka bieži nonākam līdz tādai stadijai, ka jāmaina drēbes, ja tiek paķerts lielāks malks.

 

Katru dienu piedāvāju mazajam dzert no parastās krūzes, pati piepalīdzot. Taču šķiet, ka šajā krūzīšmācības procesā noderīga būtu arī snīpīškrūze, jo parasto krūzīti skaisti turēt un pats padzerties vēl nemāk. Tagad tik jādomā, lai neapjuktu no plašā mazuļu dzeramtrauku klāsta. Varbūt kāda māmiņa var ko ieteikt?

 

Gribētu pavaicāt māmiņām, kuru mazuļi apgūst vai jau ir apguvuši krūzīšmācību:

 

Kad jūs sākāt krūzīšmācību?

Vai izmantojāt snīpīškrūzi, varbūt izmēģinājāt vairākus veidus? Kura likās vispiemērotākā?

Kad jūsu bērns pats iemācījās skaisti dzert no krūzītes bez palīdzības?

23. Jan 2011, 13:56

Paldies, māmiņas, par dalīšanos pieredzē.
Minniit, jā tas ir Ernijs. Viņš man tāds, vienmēr mainīgs.. 😀

princesemince princesemince 22. Jan 2011, 13:43

mans puika līdz gadam nedzēra. devu snīpjkrūzi, devu pudeli ar knupi, nekā. viņam pietika ar pupu. mums bija divas snīpjkrūzes - kur pats tek ārā un no kuras jāsūc. no tās, kur pats tek ārā, devām jogurtu, bet pēc pāris reizēm jau vienkārši noņēmām virsiņu un jogurtu un kefīru dzēra kā no parastās krūzes. gada jubilejā pēkšņi sāka lietot to snīpjkrūzi, no kuras jāsūc. no 1g3m dzēr gan no pudeles (parastās vai ar uzgali kā Mangaļi Sports), gan no parastās krūzes. pa mājām dodam snīpjkrūzi, jo viņam kā lielam palaidniekam patīk padzerties un tad krūzi nomest. ciemos normāli padzeras no krūzītes un noliek uz galda. ja pa nakti grib dzert, tad ūdeni dodu no snīpjkrūzes - nav pašai pacietības dot no parastās.

taschinka taschinka 22. Jan 2011, 11:54

Pirmā mums bija snīpkrūzīte,bet tada kas tek un nav jasūc,tad nolēmām,nopirkt tādu kura netek,kur jāsūc,lai nelaistās,bet dēls negribēja sūkt,gribeja ,lai tek mutē,tas viņam jau no dzimšanas brīža,ka negrib piepūlēties sūcot.Izņēmām to aizsarkorķīti,kas neļauj tecēt pašam un tad dzēra un loti ātri iemācījāsLīdz 1,6 gadiem mācēja dzert no jebkadas krūzes,tikai vēl pats nemaceja noturēt,pec tam jau arī pats turēja jebkuru krūzi,glāzi un dzēra.
Bet snīpkrūzīte vienmēr bija piena krūzīte un pat tagad 3 gados savu piena porciju no rīta un vakarā dzer no snipkrūzītes,bet dienas vidū dzer no jebkadas krūzes,glazes.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Jan 2011, 11:49

Avene tas ir Ernijs bilde? Tāds svešs
Mēs sākām ar avent snīpkrūzīti.
Dzer labi.
Lielai māsai tas pats. Pati sāka mazliet pēc gada