Kautrīgie garauši

Kautrīgie garauši

04. Apr 2012, 15:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

60ml ūdens

1 ola

100g sviests vai margarīns

1/2 tēj.k sāls

1/2 tēj.k etiķis

ap 2 glāzēm milti

1 tēj.k kurkuma

1 ēd.k piens

eļļa sīpolu cepšanai

 

Gatavojam mīklu:

Traukā iesijājam 1,5 glāzes miltus,pierīvējam sviestu.Saberžam drupačās.

Ledus aukstā ūdenī pielejam etiķi.

Olas baltumu atdalam no dzeltenuma.Dzeltenumam pievienojam 1 ēd.k pienu un izmaisam,ar šo smērēsim bulciņas.

Baltumu viegli sakuļam ar sāli,pievienojam ūdeni ar etiķi,izmaisam un pievienojam miltu,sviesta drupačās.

Pievienojam miltus tik,lai mīkla nelīp pie rokām.Mīkla sanāk mīksta,maiga,nelīpoša pie rokām.Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī aptuveni 2 stundas,var arī ilgak,ja nepieciešams.

 

Sastāvdaļas pildījumam:

3 nelieli kartupeļi

2 vidēja lieluma sīpoli

50g svaigais siers

100g biezpiens

garšvielas pēc vēlēšanās

cīsiņi,tik cik gauraušus taisīsim.Es uztaisīju 3 un pārējo mīklu kā parastas bulciņas

Gatavojam pildījumu:

Nomizojam un izvāram kartupeļus.Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcepam smalki sagrieztus sīpolus.

Liekam traukā sīpolus,pievienojam kartupeļus,samīcam biezputrā.

Biezputrai pievienojam biezpienu ,sieru un garšvielas.Izmaisam.

 

Gatavo mīklu izrullējam,lai vieglāk rullēt nedaudz uzberam miltus.

 

Izrullējam plānu un sagriežam biezās strēmelēs,tā lai 2/3 cīsiņa būtu ietītas mīklā,bet 1/3 būtu ārā.

 

Uz izrullētām mīklas loksnēm smērējam kartupeļu pildījumu,tad uz vienas maliņas liekam cīsiņu un sarullējam kopā.

Cīsiņa daļu,kas ir ārpusē iegriežam uz pusēm,lai veidojas kā tādas ausis.

Var arī vienkārši izrullēt mīklu,uzlikt kartupeļu pildījumu,sarullēt un sagriezt,izveidojot bulciņas.

Gatavās bulciņas apsmērējam ar olas dzeltenumu.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

Lūk,arī mūsu garaušu bulciņas.

Bulciņas ir no kārtainās mīklas,un šis kartupeļu pildījums man ļoti patīk,labi iet kopā ar šo mīklu.

 

Un rekur vienkāršas bulciņas.

 

 

Lieldienu recepšu konkurss: piedalies un laimē dāvanas!