Kas var palīdzēt cīņā ar kolikām

Kas var palīdzēt cīņā ar kolikām

30. Jan 2012, 14:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis ir vesels, bet kāpēc viņš tik daudz raud un neguļ? Vai viņam ir kolikas? Visticamāk, ka jā.

 

Lielāku daļu vecāku kolikas sagādā īstas galavassāpes. Jaundzimušā aprūpe pats par sevi ir liels izaicinājums, sevišķi,ja tas vecākiem ir pirmais bērniņš. Un kad bērniņš nemitīgi raud, pacietības mērs ātri vien var būt pilns.

 

 Visnepatīkamākais šajā laikā ir bezpalīdzība: bērns raud un raud, jūs esat izmēģinājis visu, nekas nelīdz. Rezultātā vecāki var tikt aizkaitināti un dusmīgi. Protams, ne jau uz bērnu. Uz situāciju un uz sevi.

 

Visticamāk jūs zināt, ka vārds „kolikas” attiecas uz mazuli, kurš nav 3 mēnešus vecs, viņš ir vesels, bet mēdz raudāt vai kliegt ilgākus laika periodus. Neskatoties uz to, ka vakaros bērni mēdz būt čīkstīgāki un nemierīgāki; ja bērnam ir kolikas, viņš raud vēl ilgāk un vairāk. Nereti bērna raudāšana pastiprinās ap 6-8 nedēļām un tad pēkšņi pazūd, kad bērnam ir 3 mēneši.

 

Šajā laikā jūs dzirdēsiet daudz padomu, kā tikt galā ar kolikām, tomēr ir vecāki, kuri ir izmēģinājuši visu, bet konkrētā gadījumā ir vienkārši jāgaida, lai tās beidzas. 

 

Tomēr nekad nevajag mest plinti krūmos un ieteicams izmēģināt visu! Ieskaties tālākās rekomendācijās!

Ja Tavam bērnam ir kolikas, tad;

 

- seko līdzi, lai pēc ēšanas mazulim būtu atraudziņa;

- biežāk ņemiet bērnu uz rokām vai nēsājiet slingā;

- varat mēģināt radīt monoskaņu, piemēram, tējkannas vārīšanās, veļas mašīnas skaņa. Reizēm citādas skaņas palīdz nomierināt mazo;

- vieglām, glāstošām kustībām veiciet mazulim masāžu;

- tā kā mazulim vēl  nav attīstīta gremošanas sistēma, raudāšana var būt saistīta ar māmiņas uzturu, tāpēc sekojiet līdzi savam uzturam; neēdiet treknu, asu ēdienu, arī piena produkti var radīt vēderiņa pūšanos.

- ja Tavs mazulis ēd mākslīgo piena maisījumu, iespējams, tas ir jāpamaina, jo rada pūšanos mazajā puncītī;

- dodieties laukā svaigā gaisā pastaigāties;

- reizēm vecāki atzīst, ka bērnus nomierina izbrauciens ar mašīnu. 

 

Un, lūk, vēl viens svarīgs padoms! Mēģiniet saglabāt mieru! Tas patiešām ir ļoti svarīgi, jo bērns jūt Tavu noskaņojumu pat tad, ja smaidi, bet iekšēji tā nejūties.  

 

Tomēr ja nekas no ieteiktā nepalīdz, mēģiniet ieturēt pauzi, uzticēt mazuli uz kādu brītiņu partnerim, pavadiet pāris minūtes vienatnē un nomierinieties. Kad esi nomierinājusies, atgriezies pie mazuļa. 

 

Tomēr vari arī nenovest sevi līdz šādam stāvoklim. Lai to izdarītu, atpūties! Kaut tās ir tikai pāris minūtes dienā, bet tās būs veltītas tieši Tev! Palūdziet palīdzību kādam no apkārtējiem (partnerim, vecmāmiņai, draudzenei utt.) un pa to laiku ieejiet siltā vannā vai izbaudiet klusumu istabā. Šīs minūtes ļaus atjaunot enerģijas rezerves.

 

 

APTAUJA: Kā Tu cīnījies ar mazuļa puncīša sāpēm jeb kolikām?

 

25. Mar 2011, 00:00

Mūs ručīja AntiFlat, joprojām stāv aptieciņā.