Kā pēc dzemdībām ir izmainījies Tavs ķermenis? Kā ar to tiec galā?

Kā pēc dzemdībām ir izmainījies Tavs ķermenis? Kā ar to tiec galā?

21. Dec 2010, 11:26 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

"Mans bērns man izčakarēja augumu!", tā pirms vairākiem gadiem dzirdēju kādas jaunas, visai slaidas meitenes žēlabas kādā no realitātes šoviem. Toreiz padomāju - kāda govs! Nu kā tā var teikt?

 

Bet pēc otrā bērna piedzimšanas, kad mans ķermenis tik tiešām vairs neatgūstas un "viss iet labumā", par vēdera daļu nemaz nerunāsim, bikini vairs tiešām nevalkāšu, man jāsāk domāt kaut kādās līdzīgās kategorijās.

 

Tiesa gan, es sevi mierinu ar domu, ka šie divi ziķeri, kas skrien pa māju, bija tā vērti, lai "sačakarētu augumu", un tas vēders, ko ik rītu apskatos spogulī un nošausminos, tomēr bija dzīvības šūpulis maniem mīļajiem, brašajiem dēliem, ka abas grūtniecības bija tik labas un dzemdības vieglas! Un vēljoprojām tak vīram spīd acis! Tā kā nebūtu jau smuki sūdzēties!

 

Bet es vēlos uzzināt, kā ir ar jūsu augumu aprisēm pēc dzemdībām un jau vairākus gadus pēc tām? Vai viss saiet atpakaļ, jeb kā mēs ar kolēģi Māmiņu Klubā apspriedām, ka vidēji sievietei tomēr tie 10 kg, kas uznāca pēc bērna piedzimšanas, tā arī tur paliek...

19. Mar 2010, 14:54

guniite ir nokļūdījusies. Jo sareiķinot kopā tur kkas neštim. 😀 Liekas,'viņa gribēja rakstīt 57.😀

Arī man nav nekādu problēmu. Pirms grūtniecības svēru 53-55kg. DZn stājos ar 69kg. 2 mēnešu pēc tam biju vecajā svarā. Tagad svetu 51-54kg. (tas laikam no tā,kas ir ēsts😃)

19. Mar 2010, 11:45

Man līdzīgi kā bumbulic. Pirms grūtniecības svēru 55 kg, dzemdēt gāju ar 67 kg, tātad + 12kg. Savu iepriekšējo svaru atguvu nedēļas laikā pēc dzemdībām; ļoti ātri, pat daktere brīnījās. Tagad, kad mazajam gandrīz 9 mēneši, sveru 52 kg. Arī vēl baroju krūti un esmu noēsta kārna, drēbes karājas un krīt nost. Es arī gribētu vēl kādu kg klāt, bet ceru, ka tos atgūšu, kad beigšu mazo pati barot.

19. Mar 2010, 11:44

es grūtniecībā pieņēmos pa 13.kg nu jau visi ir nost.Vienīgais kā jau rakstīju iepriekš āda uz vedera ir tada ļengana,bet ar presītēm domāju visu uzlabošu!Vienu nedēļu sēdēju uz garšīgās zupas,man draugs uzreiz pateica ,ja es to daru tikai tāpēc lai izskatītos labāk,tad nav sevi jamoka,jo izkstos labi un viņam viss apmierina ,un pat ļenganais veders!!!

19. Mar 2010, 11:26

Es svarā pieņēmos par aptuveni 25 kg. Uskaitē stājos jau ar 3 uz ziemu uzbarotiem kg - 75 kg, dzemdību namā stājos - 98 kg laikam.Tagad man ir 79 kg, pagājuši 7 mēneši, iet nost lēnām, bet iet. Ēdu, protams, samērīgi, nevis to, ko gribu un kas ir. Sportot gan tā mazāk sanāk - ja nu vienīgi ņemšanās pa māju un pastaigas. Vienīgais, ka man pēc dzemdībām - sastrijots vēders un nokarājusies āda. Ir doma veikt plastiku, vienmēr ir bijusi riepiņa. Zinu, ka pavasarī un vasarā arī atlikušie kg tiks nodzīti, jo esam aktīva ģimene. Man arī dažreiz šķiet, ka ārprāts - bērns sačakarējis manu augumu, bet paskatos uz dēlēnu - nu kā tā var teikt un domāt? Tā taču ir laime! 😀

19. Mar 2010, 11:09

Meitiņai jau tūlīt 10 mēneši un aktivitātes ar viņu ir atstājušas sekas uz svaru - esmu izkārnējusi kā tāda vista, visas manas nedaudz apaļīgās formas ir pazudušas, pašreiz sveru ap 50kg iepriekšējo 67kg vietā. Piebildīšu, ka ikdienā blakus normālam ēdienam apzināti svara palielināšanai ēdu kaudzēm bulciņas, cepumus un šokolādi, pat ja negribas-vienkārši citādi nebūtu spēka...

Taču- ir viena ļoti būtiska problēma pēc dzemdībām, kas satrauc - viena krūts ir vismaz par diviem izmēriem lielāka kā otra, piena daudzums līdzvērtīgs, bet izskats-komisks. Daktere gan teica, ka krūšu asimetrija esot lielākajaii daļai sieviešu un tā izzūdot beidzot barot. Vai kādai ta ir bijis/ir? un vēl, esmu lasījusi, ka brūnā svītra zem nabas pazūdot pec 6m, man tā vēl arī ir...