Kā man gāja ar pirmo biezenīti...

Kā man gāja ar pirmo biezenīti...

12. Oct 2011, 12:10 avene* avene*

Šī gada 13. septembrī, kad man bija tik tikko apritējuši 4 mēneši, man bija tā laime sākt iepazīt lielo cilvēku ēdienu.

 

Šajā jaukajā dienā mamma vienā brīdī ļoti sparīgi sāka mizot kādu zaļu dārzeni ar diezgan dīvainu nosaukumu CUKĪNI, tētis veiklumveikli darbojās ap plīti un es jau jutu, ka briest kāds īpašs notikums.

 

Pēc brīža jau atrados uz galda savā iecienītajā šūpuļkrēsliņā ar savādu drānu ap kaklu. Tētis man pretī stiepa karoti ar kaut ko zaļu iekšā, bet mamma kā jokaina smaidīja. Ar to vēl nepietika, viņa ķēra pēc fotoaparāta un teica, ka vajagot arī bildi par godu šim notikumam. Nu ziniet, garšoja patiešām interesanti, no sākuma vispār nesapratu, kas tas ir un ko ar to jādara, bet kaut kā trešdaļu no tējkarotes ielocīju. Un labi, ka man bija sagatavota tikai 1 karote, pārējo notiesāja sencīši paši.

 

Tāda bija mana pirmā iepazīšanās ar biezenīšiem.

 

 

Es augu lielāks, mainījās dienas un mainījās dārzeņi, mainījās devas, krāsas, karotes un lacītes. Un pavisam drīz es jau biju kļuvis par kaismīgu dārzeņu fanu. Tūlīt man paliks septiņi mēneši un šo mēnešu laikā man ik dienas ir tā laime iegrimt dārzeņu brīnišķajā garšu un smaržu pasaulē. Man garšo gan kartupeļi, burkāni, ķirbji, kabači, gan cukīni, kāļi, kolorābji un citas jaukas lietiņas. Nu jau kādu laiku našķējos arī ar augļiem un brokastīs ar putrām. Neviena mana diena nepaiet bez gardumgardiem biezenīšiem.

 

Man jau ir izveidojusies sava gaume. No dārzeņu biezeņiem man garšo burkānu – kāļu- kartupeļu biezenītis. Savukārt no saldajiem ābolu –ķirbju- banānu biezenis.

 

Esmu arī mammu un tēti pieradinājis pie šiem gardumiem, dažkārt gadās, ka mamma sajūsmināta par kādu no biezenīšiem, ka ēdam abi kopā. Viena karote man, otra mammai.

 

Tagad arī mūsu mājās aizvien biežāk tiek cilāts mūsu labais draugs BLENDERĪTIS, man tiek gardi biezeņi, mammai un tētim – biezeņzupa.

 

Nobeigumā vien varu teikt, ka ēdiens ir svarīga dzīves sastāvdaļa.

Kā mans tētis saka ( un ticiet, viņam ir taisnība) JA AIZIESI GULĒT NEPAĒDIS, PAMODĪSIES NEIZGULĒJIES.

 

Tāpēc, bēbīši, ēdīsim lai esam priecīgi un naktīs salds miegs! Tad arī mūsu māmiņām un tētiem būs prieks!

 

Ernests

 

{fotoblog:941}

 

Iesūti savu blogu par tp, kā Tavs bērniņš iesāka ēst piebarojumu un laimē balvas no Gerber! Vairāk par konkursu lasi šeit!

 

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

smukas bildes!

11. Dec 2010, 21:14

Smuki Ernests mums visu izstāstīja! 😉 🌷