Kā izskatās muzeja rūķītis Zinzinītis?

Kā izskatās muzeja rūķītis Zinzinītis?

08. Feb 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek pasākumu cikls Kas tu esi? Tikšanās ar bērnu rakstniekiem, kas šajā sezonā veltīts rakstniekiem, kuru darbos sastopami rūķi vai ķipari.

Tieši šajā laikā arī muzejā pēkšņi atradies rūķītis. Pirmajā sarīkojumu cikla tikšanās reizē bērni domāja muzeja rūķītim vārdu. Izskanēja tādi interesanti piedāvājumi kā Sprīdis, Gudrītis, Ripiķis, Artūrs, Urķis, Hektors, Vabolīte, Ņaņņa, Bizbizmārīte, Mazais gudrinieks un Tukītis. Pēc ilgām pārdomām muzeja rūķītis par sev piemērotāko atzina Zinzinīša vārdu.

Pirmajā Kas tu esi? pasākumā bērni arī veidoja rūķītim cepures, bet otrajā tikšanās reizē zīmēja pašu rūķīti. Vēl līdz nākamajam sarīkojumam Kas tu esi? Rūķītis Nilss Karlsons un Mudīte Treimane, kas notiks 25. februārī plkst. 11:00, muzejs aicina bērnus iztēloties, zīmējot, aplicējot, šujot, adot, tamborējot un veidojot no citiem materiāliem, kā izskatās Rakstniecības un mūzikas muzeja Zinzinītis.

Darbus līdz 25. februārim var:

iesūtīt uz e-pastu maija.treile@rmm.lv atnest uz Rakstniecības un mūzikas muzeju, Pils laukumā 2 (muzeja darba laikā) un atstāt muzeja kasē sūtīt pa pastu Rakstniecības un mūzikas muzejam Rīgā, Pils laukumā 2, LV-1005 vai atnest uz 25. februāra pasākumu Kas tu esi?

Zinzinīša attēli tiks publicēti muzeja mājas lapā www.rmm.lv

Savukārt 25. februāra pasākumā bērni varēs veidot Zinzinīša māju.

Sekojiet līdzi Zinzinīša piedzīvojumiem muzejā!