Ilgtermiņa veselības problēmas mazuļiem, kuriem bijušas kolikas: miega traucējumi, sāpes vēderā un alerģiskas slimības

21. Feb 2012, 16:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Miega problēmas mazuļiem, kuriem ir kolikas,var ilgt līdz pat 10 gadu vecumam.

 

Dažādos pētījumos ir noskaidrots, ka raudošiem bērniem un bērniem, kuriem ir kolikas, dažādas problēmas var ilgt līdz pat 10 gadu vecumam.

 

2005.gadā veiktajā pētījumā Savino pierādīja, ka 10 gadus veciem bērniem, kuriem iepriekš bijušas kolikas, ir daudz biežāk miega problēmas (56,25% gadījumu) nekā kontrolgrupai (12,5%). Miega problēmas tika definētas kā bezmiega un pamošanās naktī vairāk kā 5 reizes.

 

Citā pētījumā Rautava 1995. gadā atklāja līdzīgus rezultātus 3 gadus veciem bērniem. Tiem bērniem, kuriem zīdaiņa vecumā bija bijušas kolikas, daudz biežāk tika piedzīvotas miega problēmas 3 gadu vecumā. Miega problēmas tika definātas kā problēmas iemigt.

 

Tālākie pētījumi, kas bija saistīti ar bērnu kolikām un viņu raudāšanu, secināja,ka sekas var būt saistītas ar vēdersāpēm, alerģiskām slimībām un miega traucējumiem. Tātad var secināt,ka kolikas ir agrāra pazīme vēdera problēmām un alerģiskām slimībām, kas izpaužas vēlākā vecumā. Tāpat tika novērota mazāka motorā attīstība 2 gadu vecumā bērniem, kuriem bērnībā bija kolikas.

 

Vai arī Tu esi saskatījusi saistību starp kolikām un vēlākiem veselības traucējumiem?