Elizabetes Zagorskas „steidzīgā” Lieldienu gaidīšana

Elizabetes Zagorskas „steidzīgā” Lieldienu gaidīšana

21. Feb 2012, 20:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dziedātājai, divu bērnudārzu īpašniecei Elizabetei Zagorskai šis pavasaris paiet lielā skrējienā. Tomēr, lai Lieldienās iepriecinātu gan savus audzēkņus, gan pašas meitas, tam spēka un vēlmes noteikti pietiks!

 

„Šis pavasaris Mani nomācis ar savu ieilgušo atnākšanu un bērnu slimošanu, tādēļ Lieldienas būs tāds kā atelpas brīdis, kad būs mazāk darba un varēšu nedaudz atpūsties.  

 

Kopumā, Lieldienu gaidīšana, šogad saistās ar abu manu bērnudārzu dekorēšanu un lielu skriešanu.

 

Neskatoties uz to, protams, bērnudārza audzēkņus mudinu pašiem ap sevi veidot pēc iespējas košāku svētku vidi. Viņi krāso, izmanto aplikācijas papīrus un visvisādus citus materiālus, piemēram, drupinātas un krāsotas olu čaumalas, lai pagatavotu dažādus dekorus.

 

Rosinu bērnos fantāziju un iesaku veidot rotājumus no dažādām sadzīves lietām, nevis veikalā iegādātiem, jau gataviem materiāliem.  

 

Savukārt, savām meitām Lieldienu prieku gādāšu, krāsojot olas un pēc tam tās slēpjot. Tā ir mūsu ģimenes tradīcija!

 

Atceros, ka vienu gadu, naktī krāsojot olas, man pat netīšām viena iekrita miskastē.

 

Un tad, kad mans bērns, nākamajā dienā, vēloties kaut ko tajā izmest, ieraudzīja šo olu, viņa bija šokā un sauca: „Skaties, skaties, zaķis miskastē olu iemetis!”

 

Manai meitai tagad ir desmit gadu, bet viņa vēl joprojām to atceras.

 

Tā jau ir, ka citreiz, tādas lietas, kas ir nesagatavotas, nav īpaši plānotas vai organizētas, bērnus aizrauj pat vairāk. Un bieži vien, tās viņiem šķiet daudz interesantākas un ir atmiņā paliekošākas.

 

Domāju, ka šīs ģimenes tradīcijas ar olu krāsošanu un Lieldienu brokastu rītu, ir katrā ģimenē. Un, protams, jo dziļākas un interesantākas ir šīs svētku tradīcijas, jo tās vairāk satuvina.”

 

Līva Zaksa

Foto: AFI

Kādas ir tavas ģimenes Lieldienu tradīcijas?