Dodies ar bērniem uz AXA Bērnu skoliņu!

Dodies ar bērniem uz AXA Bērnu skoliņu!

29. Jan 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skolā var ne tikai iegūt teorētiskas zināšanas, bet arī praktiski darboties, vismaz Reiņa trases AXA Bērnu skoliņā noteikti! Esam apkopojuši biežāk uzdotos jautājumus par Reiņa trasi un AXA Bērnu skoliņu!

 Kur atrodas Reiņa trase?

Reiņa trase atrodas vienas stundas braucienā ar automašīnu no Rīgas centra, Turaidas-Raganas šosejas trešajā kilometrā. Adrese: "Kalnzaķi" Krimuldas pagasts, Krimuldas novads, LV-2144.

Kas ir Reiņa trase? Kādas aktivitātes Reiņa trase piedāvā?

Reiņa trase ir aktīvās atpūtas un sporta centrs kā vasarā tā arī ziemā. Vasaras sezonā Reiņa trase piedāvā iepazīt un izbaudīt golfa spēles aizraujošo būtību, kā arī apgūt golfa spēles pamatus profesionāla instruktora vadībā un iegūt Golfa Zaļo karti, kura nepieciešama, lai pastāvīgi spēlētu golfu ikvienā laukumā. Bez golfa spēles apgūšanas Reiņa trasē vasarā ir pieejama arī velosipēdu noma, šķēršļu trase mežā "Meža Reinis".

Savukārt Ziemas sezonā Reiņa trase jau sen ir pazīstama, kā lieliska vieta, kur braukt atpūsties visas ģimenes lokā. Reiņa trasē darbojas 5 kalnu slēpošanas trases, kurās savām prasmēm piemērotu nobraucienu atradīs ikviens slēpotājs vai snovbordists. Īpaša trase ir izveidota tieši mazākajiem slēpotājiem – AXA Bērnu parks.

Papildus kalnu slēpošanas nogāzēm Reiņa trasē ir izveidota un tiek uzturēta līdz 2,5 km gara distanču slēpošanas trase, kura ir apgaismota arī diennakts tumšajā laikā, tāpēc tajā iespējams slēpot arī ierodoties Reiņa trasē darba dienas vakaros pēc darba. Lai maksimāli lielu baudījumu no ziemas priekiem iegūtu gan bērni, gan vecāki, Reiņa trasē darbojas pieredzējuši instruktori un AXA Bērnu slēpošanas koliņa, kurā bērnus ne tikai pieskatīs, kamēr vecāki bauda ziemas priekus, bet arī bērniem iemācīsies droši un pastāvīgi slēpot.

Gribam braukt uz Reiņa trasi atpūsties uz vairākām dienām. Vai tas ir iespējams?

Nogurušajiem slēpotājiem spēkus atgūt noteikti palīdzēs gardās pusdienas un siltie dzērieni, kurus piedāvā Reiņa Café, no kuras paveras skats uz slēpošanas trasēm. Savukārt viesu nams „Reinis” piedāvā pēc ziemas aktivitātēm sasildīties un relaksēties ar malku kurināma pirtī vai apmesties uz nakti kādā no mājīgajiem viesu nama numuriņiem vai apartamentos, ja uz kalnu esat ieradušies lielāka kompānijā.

Kas īsti ir AXA Bērnu parks? Vai tajā būs ko darīt arī pavisam maziem slēpotājiem?

 AXA Bērnu parks ir lēzena nogāzīte blakus iesācēju trasei, kurā izvietoti dažādi vieglas konstrukcijas, mīksti, krāsaini objekti, lai bērniem būtu lielāka interese veikt pagriezienus tādā veidā aizbraucot pie "kaķīša", "zaķīša" vai "saulītes".

AXA Bērnu parks ir aprīkots ar SunKid lentas pacēlāju, kurš atvieglo bērniem nokļūšanu atpakaļ kalna galā, jo neprasa no viņiem lieku piepūli turoties pie pacēlāja āķiem.

Paceļoties atpakaļ kalnā ar šo lentas pacēlāju izpaliek arī bailes par to, ka nespēs laicīgi atlaist pacēlāja āķi un notiks kaut kas nepatīkams. AXA Bērnu parkā kopš šī gada darbojas SunKid bērnu slēpošanas karuselis, ar kura palīdzību bērniem ļoti labi var iemācīt pareizi stāvēt uz slēpēm un pirmos pagriezienu principus.

No kāda bērnu vecuma gaida AXA Bērnu parks? Vai nepieciešama pieaugušā klātbūtne?

AXA Bērnu parkā slēpošana bērniem vecumā no 3 līdz 7 gadiem  ir atļauta tikai vecāku vai instruktoru pavadībā. Ja bērns slēpo vecāku pavadībā, vecākiem nav jāmaksā par slēpošanu AXA Bērnu parka kopa ar bērnu.

Vai ir vēl kas svarīgs, kas jāzina par slēpošanu bērnam?

Jā, bez inventāra nepieciešamības, obligāta prasība bērnam ir aizsargķiveres lietošana.

Cik maksā AXA Bērnu parka izmantošana?

 Maksa par AXA Bērnu parka izmantošanu ir 3 Ls/h.

Kā notiek AXA Bērnu slēpošanas skoliņas apmācības?

AXA Bērnu slēpošanas skoliņas nodarbības norisinās katras nedēļas nogalē, sestdienās un svētdienās. Skoliņas ietvaros bērni tiek sadalīti apmācību grupiņās ņemot vērā viņu iepriekšējo pieredzi slēpošanā. AXA Bērnu slēpošanas skoliņa tiek organizēta 3 līmeņos:

0.            līmenis - bērniem bez priekšzināšanām slēpošanā.  Nodarbības notiek AXA Bērnu parkā grupiņās no 3-8 bērniem. Nodarbības sākas 10:30 un 14:00

1.            līmenis - bērniem ar slēpošanas priekšzināšanām (prasme bremzēt pastāvīgi). Nodarbības notiek AXA Bērnu parkā, uz Iesācēju kalna un Junioru parkā grupiņās no 3-8 bērniem. Nodarbību sākums 11:00 un 14:30

2.            līmenis - bērniem ar 1. līmeņa bērnu skoliņas priekšzināšanām (spēja bremzēt vidēji lielā ātrumā, prasme pagriezties un braukt noteiktā virzienā). Nodarbības notiek Junioru parkā vai uz Lielā kalna grupiņās no 3-8 bērniem. Nodarbību sākums 11:30 un 14:45

(nodarbību laiki var tikt mainīti ja netiek nokomplektētas grupas)

Nodarbības katra līmeņa grupām norit 3 stundas. Viena stunda tiek pavadīta uz kalna slēpojot, tad visi bērni un instruktori dodas atpakaļ bērnu skoliņas telpās, kur tie atpūšas, paēd vieglas pusdienas - AXA graudaugu musli, putriņas un batoniņus. Pēc atpūtas bērni un instruktori dodas vēl vienu reizi uz kalnu un slēpo vēl vienu stundu.

Kāda ir AXA Bērnu slēpošanas skolas apmācības cena?

Maksa par bērnu skoliņu ir 14 Ls. Cenā nav iekļauta slēpošanas inventāra noma.

Kur var pieteikties AXA Bērnu slēpošanas skolai?

Sīkāka informācija par AXA Bērnu slēpošanas koliņu pa tālruni +37129348042 vai uz e-pastu liva@reinatrase.lv pie bērnu skoliņas koordinatores Līvas.