Cik bērnu vajag pilnai laimei?

Cik bērnu vajag pilnai laimei?

02. Mar 2012, 10:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mediķi izskaitļojuši ideālo bērnu skaitu ģimenē. No tā, kā zinātnieki uzsver, atkarīga ir vecāku veselība un dzīves ilgums.


Tiek uzskatīts, ka, lai uzturētu normālu demogrāfisko stāvokli valstī, katrai ģimenei jālaiž pasaulē ne mazāk kā 3 bērnus.


Tomēr britu un norvēģu sociologi pieturas pie mazliet citādāka viedokļa. Precīzāk, pret genofonda uzturēšanu tie neiebilst, tomēr – tas nācijas veselībai par ļaunu nenāk. Tai pat laikā, trīs bērnus šī pati veselība var pat neizturēt, kā mediķi uzskata, un ideāls, bērnu skaits ģimenē, tādā gadījumā, ir 2.


Pie tāda secinājuma zinātniekus noveduši divi paralēli veikti izmeklējumi, kuros piedalījās vairāk kā pusotrs miljons cilvēku. Viens no tiem parādīja, ka mātišķums (vai arī tēvišķums) pozitīvi ietekmē pašu jauno vecāku veselību. Pārbaudot bezbērnu ģimenes, cilvēki, kam ir bērni, izrādās, ir mazāk pakļauti visām nāvējošām slimībām – tajā skaitā no vēža, infarkta un alkoholisma. Un iemesls, visdrīzāk, tajā, ka viņi rūpīgi seko savai veselībai un neatļaujas neko lieku (piemēram, atmet smēķēšanu, tiklīdz mājās parādās mazais bērniņš).


No otras puses, otrs pētījums deva gandrīz pilnīgi pretēju rezultātu. Iebilstot loģikai, daudzbērnu vecāki nenodzīvo līdz 100 gadu vecumam un vispār nevar nemaz palielīties ar īpašiem medicīniskiem sasniegumiem. Tieši otrādi: jo vairāk bērnu, jo ātrāk „beidzas” veselība to vecākiem – redzams, ka tas ir tāpēc, ka vecāki atrodas stresā un pastāvīgā kņadā, kas izdara spiedienu uz viņiem pašiem un neļauj pilnībā nodarboties ar savām lietām, veltīt laiku tikai sev.


Apvienojot iegūtos datus, zinātnieki ir nonākuši pie tādiem secinājumiem – pirmkārt, būt vecākiem ir noderīgāk, kā būt bezbērnu ģimenei. Tomēr – ar vienu bērnu nepietiek, lai vecāki būtu veselības apgaroti. Vēl vairāk – viena bērna vecākiem ir tomēr paaugstināts risks, ja runa ir par nāvējošām slimībām, tāpat kā bezbērnu ģimenei, un īpašas izredzes nosliekties uz alkoholismu. Sievietes, kam ir tikai viens vai neviens bērns, biežāk mirst no sirds un asinsvadu slimībām, savukārt, vīrieši cieš no respiratora problēmām.


No otras puses, trīs un vairāk bērni pietiekoši daudz „patērē” vecāku veselības, jo sagādā vecākiem ne mazums raižu, kas ir loģiski. Ir pat dati, ka daudzbērnu māmiņām biežāk attīstās, diemžēl, vēža saslimšanas, un daudzbērnu tēvi, savukārt, biežāk iet bojā nelaimes gadījumos. Iespējamais iemesls atkal ir stress un patstāvīga spriedze, kas ietekmē visu cilvēka organismu.


Ja mājās ir divi bērni, vecākiem, pirmkārt, ir vieglāk izstrādāt noderīgus ieradumus, otrkārt, saglabāt dvēseles mieru, un treškārt, atrast laiku ne tikai ar bērniem apmeklēt ārstus, bet arī veltīt laiku sev. Nav mazsvarīgs arī materiālais stāvoklis ģimenē, kas, lai cik dīvaini neliktos, pasliktinās, ar katra bērniņa ierašanos pasaulē, un savā ziņā, tas negatīvi atsaucas gan uz vecāku veselību, gan uz bērnu veselību.

Tad nu, atliek secināt, no zinātnieku viedokļiem, ka 2+2 tomēr ir ideāla kombinācija. Šajā gadījumā – 2 vecāki, 2 bērni.

 

Avots: detochka.net

Kā Tu domā- cik bērnu vajag pilnai laimei?

05. May 2011, 08:58

Man ir tieshi preteeji Zubanviekam. Emocionāli es varētu palikt stāvoklī un dzemdēt kaut vai katru gadu. Bet racionāli domājot tie varētu būt 2-3 bērniņi. Laikam vairāk balstoties uz to vai mums viesm būs pietiekama dzīves telpa. Ar trīs bērniem 1istabas dzīvoklī dziivojot nedomāju, ka ir iespējama laimīga un harmoniska dzīve. Vismaz man nē.

04. May 2011, 10:39

Bērnu skaitam ar pilnu laimi nav nekāda sakara. 😉 Un cik absurds man šķiet stereotips, jo vairāk bērnu, jo nelabvēlīgāka ģimene. 😃 Tikai no mums pašiem būs atkarīgs vai būsim laimīgi vai nē, bērni tā ir mūsu pievienotā vērtība. 🌷

taschinka taschinka 04. May 2011, 10:24

Es tev piekrītu!

04. May 2011, 10:22

Es vēlētos 2 bērniņus, pagaidām viens aug. Cerams, ka materiālais stāvoklis un veselība atļaus dzemdēt otro! 😀

princesemince princesemince 04. May 2011, 10:18

es atkal materiāliste un teikšu, ka bērnu skaits atkarīgs no ģimenes labklājības, vismaz saprātīgi domājošiem vecākiem, jo, ja vecāki var finansiāli atļauties vien 1istabas dzīvokli, diez vai 5 un vairāk bērnu spēs dot kādu laimes sajūtu, lai arī cik ļoti viņi sevī justu sūtību - dzemdēt un audzināt bērnus 😀
pagaidām man pietiek ar 1 bērniņu, jo tas 100% aizpilda manu laiku. kad jutīšu, ka laika aizpilde ir par kādiem 50%, apsvēršu domu par vēl vienu. mūsu materiālā situācija un miteklis pieļauj 2 bērnus, tādēļ neizsapņoju sapni par vairāk bērniem, lai nav vilšanās sajūta, saprotot, ka sapni nav iespējams īstenot.

saulux10 saulux10 04. May 2011, 09:58

Es gribētu 3 bērnus,un ja vis ies kā nākas,tad arī tas piepildīsies😀

mamma27 mamma27 04. May 2011, 09:15

😃 Man ar tāda doma ienāca galvā😀 Bet nu man jau šķiet ka divi ir labi.Ja var visu pareizi saplānot ,tad jau var arī vairākus.

taschinka taschinka 04. May 2011, 08:05

Mums ir viens un esam laimīgi,plānos pagaidām nav vēl.