Bērnu audzināšana un pensija

Bērnu audzināšana un pensija

06. Jul 2012, 14:30 lauvinja lauvinja

Šonedēļ skaļi tika paziņots, ka valsts turpmāk veiks iemaksas dubultā apmērā kā līdz šim sociālajā budžetā, kamēr vecāks atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā. No vienas puses izskatās labi, nu labi, ja ne labi, tad labāk un optiķi var sist sev pie krūts un teikt – re kā mēs atbalstām jaunos vecākus un veicinām dzimstību!

No otras puses, politiķi pasaka, ka izvēloties laist pasaulē bērnu, tā ir tikai tava izvēle, jo tie, kuri to nedara ir labākā situācijā un mēs to atbalstām. Un proti, kamēr atrodies bērna kopšanas atvaļinājumā un audzini nākamo nodokļu maksātāju, tavā pensijas fondā valsts ieskaita kapeikas, kamēr tie, kuri nerūpējas par valsts nākotni, turpina iemaksas pēc pilnas programmas un gala rezultātā saņems lielāku pensiju nekā tie, kuri būs gādājuši par valsts nākotni. Var jau argumentēt, ka valsts nepiespiež dzemdēt bērnus un arī tā būs taisnība.

Tas, ko es saredzētu kā risinājumu tā vietā ir pieskaitīt šo laiku dubultā darba stāžā vai arī dot iespēju ātrāk pensionēties. Citādi tāda papīru bakstīšana vien ir. Bez tam, kas to lai zin, kā rēķinās mūsu pensijas, kad tas laiks pienāks, pie mūsu politiķu vēlmēm, mainīt likumdošanu atbilstoši valdošajam vēja virzienam. 

Ko par to visu domā tu?