Bērnam 2 vārdi. Ko Tu par to domā?

Bērnam 2 vārdi. Ko Tu par to domā?

02. Nov 2011, 18:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, māmiņas!

 

Tagad modē ir bērnus saukt divos vārdos.

 

Vai Tavam bērnam ir divi vārdi? Pastāsti, kāpēc tā izlēmāt vai arī kāpēc uzskati, kas tas nav vajadzīgs!

 

Varbūt kādai no māmiņām arī pašai ir divi vārdi?

 

Elēna

nosiguldas nosiguldas 05. Jan 2011, 14:25

Kā vienmēr jaucam visu kopā, ja bērnam ir viens vārds viņu skolā tāpat sauc vairākos vārdos, man dēls ir Edgars un sauca viņu par Edgaru ,Edzi, Edžu, Emi u.t.t., tā var turpināt ar katru otro vārdu. Liekot divus vārdus katram vecākam ir savs iemesls. Manu mazulīti sauc Katrīne Keita, pirmais vārdiņš ir likts ar nodomu, jo vīrs ir krievu tautības un vecvecāki arī, līdz ar to viņiem viņa ir Katjuša, maniem vecākiem Katrīnīte, man Katiņa, Lielā māsa pastāvēja uz to, ka māsiņai jābūt modernam vārdiņam un tapēc ir vārdiņš Keita, tā viņu sauc māsa un māsīca. Pati viņa lepni saka Katrīne Keita Bērziņa, protams vēl bez burtiņa "r".

05. Jan 2011, 14:08

Manai meitiņai ir divi vārdi ielikti, nesaprotu kas tur tik slikts! Vienu mans vīrs iedeva, bet otru, varētu teikt, ka es iedevu! Tā nu izdomājām, lai kašķi savā starpā nerastos- kompromiss!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 05. Jan 2011, 11:31

mums abām meitenēm ir viens vārds. Tāds,lai viegli pašas var izrunāt.

o aniya nesmejies ir man paziņa,kuras meitai ir divi vārdi (abi gari ) un divi uzvārdi (arī gari )
Tā kā neapskaužu to bērnu,kad būs lielāks

05. Jan 2011, 09:50

Mēs savai meitai ielikām divus vārdus Keita Beatrise - pirmais vārdiņš ir mūsu izvēlētais un otrs par godi vīra vecmāmiņai - ļoti inteliģentai, izsmalcinātai un ar lielisku gaumi apveltītai kundzei, kurai ir 94 gadi un joprojām ir sprigana un ar apskaužamu skatienu lūkojas uz dzīvi. Iemesls diviem vārdiem bija arī tas, ka nesen arī lasīju, ka divi vārdi ir stipriem un par sevi pārliecinātiem cilvēkiem. Abi vārdi ir kā personības, kas papildina un harmonizē. Kaut arī ikdienā izmantojam tikai vārdu Keitu, neuzskatu, ka tur ir kas slikts, jo neviens savu bērnu nesauc tikai vienā vārdā - katram ir simtiem mīļvārdiņu savam mazulim, un diez vai ikdienā tiek lietots tikai personvārds. Kā arī Beatrise būs kristītais vārdiņš 😀

taschinka taschinka 05. Jan 2011, 08:38

Agrāk man patika 2 vārdi,bet tagad nē.Tomēr pietiekami ar vienu.Bet ja ir tie divi,tad vismaz,lai skanīgi kopā,ka viens vesels.nevis kaut kādi divi salikti un viss,piemēram Jānis Pēteris nu galīgi garām.