"Avārijas brigādes" filma "Tīģeris" uzvar lielākajā Lielbritānijas animācijas festivālā

"Avārijas brigādes" filma "Tīģeris" uzvar lielākajā Lielbritānijas animācijas festivālā

02. Sep 2012, 21:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jāņa Cimermaņa 2010.gadā tapusī animācijas filma "Tīģeris" saņēmusi galveno balvu Lielbritānijas vecākā un lielākā Bredfordas Animācijas festivāla bērnu filmu kategorijā, pavēstīja filmu studijas "Animācijas brigāde" pārstāvji.

 

Filma "Tīģeris" ir kārtējā sērija "Avārijas brigādes" varoņu piedzīvojumos un sākas ar to, ka nakts vidū cauri pilsētai brauc dīvaina auto karavāna. No rīta bērni uz ielas atrod lielu kasti, no kuras atskan mīklainas skaņas. Tiek izsaukti "Avārijas brigādes" vīri. Viņi uzmanīgi atver kasti, un no tās izrāpjas tīģeriene ar mazuli.

"Tīģeris" ir pirmā "Animācijas brigādes" filma, kura saņēmusi balvu kādā no Lielbritānijas festivāliem.

 

 

Filmiņa šogad jau pabijusi tādos prestižos festivālos kā "Clermont-Ferrand", Čikāgas starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā, Toronto, Seulā, Norvēģijā, Brazīlijā, Briselē, Francijā.

 

 

Bredfordas animācijas filmu festivāls, kuru jau 18. reizi rīko Bredfordas Nacionālais mediju muzejs, šogad notika laikā no 8. līdz 12. novembrim. Festivāls ne tikai rīko konkursa skates, bet piedāvā arī tikšanās ar filmu veidotājiem, retrospektīvas, radošās darbnīcas, kur piedalās dalībnieki un filmas no visas pasaules.