Aptauja: 62% aptaujāto plāno apmeklēt kādu mājas dižvietu

Aptauja: 62% aptaujāto plāno apmeklēt kādu mājas dižvietu

12. Jun 2012, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara, pavisam noteikti, ir tas laiks, kad brīvdienas visbiežāk baudīt ārpus mājas, pie dabas krūts, izvēlas lielākā daļa Latvijas ģimeņu. Vai arī tava ir starp tām? Laiks uzzināt aptaujas rezultātus!

Kopā ar ģimeni mēdz apceļot Latvijas skaistākās vietas 91% aptaujāto.

Savukārt, kādu no MĀJAS dižvietām plāno šogad apmeklēt vairāk kā puse aptaujas dalībnieku, tas ir - 62%. Kā populārākās no vietām, ko māmiņas ar ģimenēm vēlētos apmeklēt tiek minētas Ventas rumba Kuldīgā, Cēsu apkārtne, Jūrkalni un, protams, arī Tērvetes dabas parks, kurā mājo dažādi pasaku tēli. Pieminēti tiek arī tādi kalni kā Ložmetējkalns un pasakainais Skaņaiskalns.       

Pārsvarā (44%) gadījumu izvēloties tūrisma objektu, tiek ņemta vērā tā atrašanās vieta, tūrisma objekta piedāvātās iespējas (48%) un tikai tad - tūrisma objekta apskates maksa (8%).

Visbiežāk kā ceļošanai piemērotu transporta līdzekli ģimenes izvēlas personīgo auto (87%), bet atrodas drosminieki, kas ceļo arī ar sabiedrisko autobusu (5%), īrētu autobusu (5%) vai pat ar velosipēdiem (2%).

38% gadījumu tūrisma objekts tiek izvēlēts nejauši vai arī tas tiek apmeklēts neplānoti kā "ātrās idejas" ietvaros, savukārt, 30% gadījumu tūrisma objekts tiek izvēlēts tomēr, ņemot vērā draugu, radu ieteikumus. TV reklāmas, reklāmas internetā ceļošanas galamērķi palīz izvēlēties 13% aptaujāto, bet 9% aptaujāto pievērš uzmanību akcijas piedāvājumiem un izmanto iespēju kādu tūrisma objektu apskatīt lētāk.

Kādas vietas kopā ar ģimeni tiek apceļotas vislabprātāk?

Ēkas, muzeji, pieminekļi, baznīcas, muižas  - 33% gadījumu

Ūdenstilpnes (ezeri, upes, jūra, ūdenskritumi utt.)  - 35% gadījumu

Dabas parki, meži, dižkoki -  44% gadījumu

Vislielākais prieks parasti ir par to, ka tūrisma objektā ir padomāts ne tikai par pieagušo, bet arī bērnu atpūtas, izklaides iespējām (59%), kā arī par to, kas tieši būs vērojams apskates objektā (26%). Savukārt, par īpašiem piedāvājumiem ģimenēm, ieejas maksas atlaidēm priecājas aptuveni 15% aptaujāto. 

Apskates objektā atkārtoti mēdz ierasties 93% aptaujāto.

Pārsvarā (59% gadījumu) pietiek ar vienu dienu, lai apskatītu tūrisma objektu un dotos mājup, bet nakšņošanas iespējas izmanto 26% respondentu.            

Tūrisma objekta apkārtnē obligāti, pēc aptaujāto domām, jābūt:

  • WC 95%
  • Veikalam 28%
  • Ēdināšanas iestādei 59%
  • Naktsmītnei 19%

Dodoties ceļā kopā ar ģimeni, 56% gadījumu tiek ņemta līdzi karte - ja nu gadās apmaldīties, ēdiens (78%), dzērieni (91%), apģērbs (68%).    

Latvijas piedāvātās ceļošanas iespējas par kvalitatīvām un interesantām uzskata 72% aptaujāto, bet mazliet vairāk kā puse (56%) tās atzīst par informatīvām, ar atbilstošām ieejas maksām.       

Šai vasarai ieplānojuši vismaz nelielu ceļojumu pa Latvijas skaistākajām vietām ir 71% aptaujas dalībnieku!

Paldies visām aptaujas dalībniecēm par sniegto viedokli!

Aptaujā piedalījās 479 respondenti

 

Uzvarētājs Dace Puriņa, kuras e-pasts sākas ar dachukk22@... saņem 15 mājas saldējumus uz kociņa!

Par balvas saņemšanu sazināsimies personīgi pa norādīto e-pastu!

Tagad arī vafeļu konusos ar plombīru un plombīru ar dzērveņu ievārījumu, uz kociņa ar plombīru ar piena šokolādes glazūru un plombīru ar riekstiem un karameli piena šokolādes glazūrā. Kā arī ar jau iecienītām dzērveņu – rupjmaizes kārtojuma, ābolkūkas – kanēļa, konfektes Gotiņa un halvas garšām. 

Vai arī Tu šogad dosies apskatīt Latvijas skaistākās vietas?

Iepazīsti Latviju ar MĀJAS dižvietām un saņem MĀJAS saldējumu


www.majaslegendas.lv