1.septembris – Zinību diena! Sveicieni visiem!

1.septembris – Zinību diena! Sveicieni visiem!

01. Sep 2016, 09:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau pāris dienas pirms pirmā septembra ielas kļuva ļaužu pilnākas, visur rosība, gatavojoties jaunajam mācību gadam. Cilvēki smaidīgi, satraukti, norūpējušies, priecīgi par atkalsatikšanos steidz pēdējos darbus pirms septembris ir sācies.

Un tad jau 1. septembris – ielas cilvēku un ziedu pilnas – nopietni policisti smaida mazajiem pirmklasniekiem, kas priecīgi satraukti dodas uz skolu. Viņi tik ļoti ir gaidījuši pirmo skolas dienu, par ko tik daudz dzirdējuši pēdējos mēnešos dārziņā ejot un par ko ar dažādiem stāstiem neskopojas lielie brāļi vai māsas. Bet labāk vienreiz redzēt nekā 10 reizes dzirdēt, tāpēc mazajiem mirdzums acīs, jo beidzot tā diena ir klāt, kad varēs iepazīt lielo, līdz šim nezināmo skolu tā pa īstam – ne tikai ieiet telpās, bet dzīvoties tajās, kad ir skolēnu kņada, iepazīt savu pirmo klases audzinātāju, iepazīties ar jaunajiem klases biedriem un priecāties, ka mamma vai tētis vēl šai nozīmīgajā mirklī var būt klāt.

Lielākiem bērniem sajūtas ir visdažādākās, ir kas skumst, ka vasaras brīvlaiks beidzies un lielā brīvība beigusies, citi priecājas, ka līdz ar brīvlaika beigām arī nebeidzamie ravēšanas darbi beigušies un šogad pat kartupeļu talka jau piedzīvota, var tik gaidīt lielo ābolu ražu, kas apliecina, rudens lieliem soļiem grasās ieņemt savu vietu.

Ne tikai skolas solos gulst ziedu klēpji, ziedus nes arī mazie un lielie pirmsskolas vecuma bērni savām audzinātājām un auklītēm. Un arī mazajiem šī ir ļoti īpaša diena – kāds uzsāk savas pirmās dārziņa gaitas un gaida ar nepacietību, kā būs. Cits nemaz negrib šķirties no mammas un tēta un labprāt turpinātu dzīvoties mājās, mammas tuvumā un ierastajā vidē. Vēl kādam mazajam ķiparam mainās grupiņa – jaunas audzinātājas, jauni grupas biedri, tāpēc vecākiem bijis jāatbild uz neskaitāmiem jautājumiem – vai es būšu tajā pašā grupiņā, kur biju, vai mana draudzene arī būs jaunajā grupiņā, vai man patiks audzinātāja? 

Un vecāki – vecāki ir tikpat satraukti, tikpat priecīgi un tikpat zinātkāri kā viņu bērni. Arī vecāki satraucas, viņi grib būt droši, ka savu vislielāko dārgumu – savu bērnu uztic vislabākajās rokās, ka audzinātājas ir sirds gudras un sirds mīļas, ka cilvēcība ir visbūtiskākais un tā tiks lolota tāpat kā mājās, mācot jaunas zināšanas par sevi, cilvēkiem, par dabu un dzīvo radību tajā. 

Tāpēc Māmiņu klubs novēl daudz, daudz izdomas, daudz uzmundrinošo vārdu un iedrošinošu apskāvienu mazo atvasīšu vecākiem, Zinību dienas īpašo prieku un neatkārtojamās izjūtas pirmklasnieku vecākiem un pacietību, izturību, iejūtību un sirsnību visu klašu skolēnu vecākiem!