Vientuļie tēvi dzīvo lielākos mājokļos nekā vientuļās mātes

Vientuļie tēvi dzīvo lielākos mājokļos nekā vientuļās mātes

22. Aug 2013, 09:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vientuļā tēva mājoklis ir vidēji par desmit kvadrātmetriem lielāks nekā vientuļās mātes mājoklis, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2011.gada tautas skaitīšanas dati.

Vientuļā tēva mājoklis vidēji ir 71,4 kvadrātmetrus liels pretstatā 60,9 kvadrātmetrus lielam vientuļās mātes mājoklis.

Lielākais vientuļo māšu mājsaimniecību īpatsvars bija Rīgā, Jūrmalā un Valmierā - 18% no visām mājsaimniecībām. 17% vientuļo māšu mājsaimniecību bija Ogres novadā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Aizkraukles novadā un Salaspils novadā. Vismazākais vientuļo māšu mājsaimniecību īpatsvars bija Ciblas novadā - 7,5% no visām mājsaimniecībām. Vēl salīdzinoši mazāks vientuļo māšu mājsaimniecību īpatsvars bija Vārkavas novadā – 8,5% un Pāvilostas novadā - 9,3%.

Vientuļo tēvu mājsaimniecību lielākā koncentrācija bija Carnikavas novadā - 3,2% no visām mājsaimniecībām, kam sekoja Baldones, Ikšķiles un Mārupes, Viesītes, Beverīnas, Engures, Ķeguma novadi ar 2,9% vientuļo tēvu mājsaimniecībām. Ciblā bija arī mazākais vientuļo tēvu mājsaimniecību īpatsvars - 0,9%.

LETA

lauvinja lauvinja 22. Aug 2013, 09:49

Ņemot vērā to, ka vīrieši LV, tāpat kā lielā daļā citās ES valstīs, pelna vairāk un strādā labāk atalgotos darbos, es brīnītos, ja secinājums būtu otrāds 😃