VIDEO: Iepzīstam pasauli sev apkārt rotaļu veidā!

01. Dec 2014, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Varētu šķist, ka rotaļas kopā ar bērniem ir tikai jauks veids, kā pavadīt brīvo laiku, taču patiesībā rotaļas bērniem nozīmē daudz vairāk – tas ir pasaules un sevis izzināšanas veids, kas reizē ir arī aizraujošs mācību process. Mēs visi zinām, ka tad, kad bērns ir paaudzies un mācās runāt, mēs viņam stāstām, kā runā dzīvnieciņi – suns, kaķis, aitiņa, zaķis. Tas nav bez iemesla, jo bērni un arī mēs – pieaugušie, ļoti emocionāli uztveram dzīvniekus, bērni atveras un labprāt izrāda draudzīgu attieksmi.

Spēles ar rotaļu dzīvnieciņiem iespējams ir arī tas, kas kompensē to, ka ģimenei nav sava mājdzīvnieka, taču bērns labprāt tādu vēlētos.

Bērna rotaļas ar dzīvnieciņiem nevajadzētu uztvert kā kaut ko ļoti bērnišķīgu vai primitīvu, patiesībā mēs vērojot savu bērnu varam uzzināt, kura ir viņa iemīļotā rotaļlieta un to integrēt mūsu attiecībās ar bērnu. Ja bērns ir iegrimis rotaļās, tad spēļu dzīvnieciņu mēs varam izmantot kā to, kurš izved bērnu no rotaļas, ja piemēram, mums ir jāiet pie pusdienu galda vai jādodas uz bērnudārzu. Aicinājums ar mīļās rotaļlietas palīdzību noteikti būs maigāks veids kā pārtraukt bērna spēlēšanos nekā vienkārša uzsaukšana – ģērbies, ejam.

Rotaļāsimies ar mūsu bērniem un palīdzēsim iepazīt plašo pasauli!

 Māmiņu klubs