Preventan®  – lāča spēks gripas un saaukstēšanās laikā

Preventan® – lāča spēks gripas un saaukstēšanās laikā

29. Oct 2013, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Preventan® līnijas produkti  satur unikālu patentētu aktīvu vielu kombināciju ProteQuine® kas palīdz stiprināt imunitāti un organismas aizsargspēju laikā, kad ir paaugstināts risks saaukstēties.  Tas veicina  organismam atjaunošanos antibiotiku lietošanas laikā, pēc slimības vai pie palielinātas fiziskas slodzes. Šos produktus drīkst lietot arī grūtnieces pēc trešā grūtniecības mēneša.

20130912142005-95270.jpg

Kā darbojas ProteQuine?

Kad organismā iekļūst vīruss vai baktērija, smadzenes saņem par to signālu un iedarbina aizsargmehānismu – mūsu imūnsistēmu, uzdodot tai uzdevumu ražot imūnšūnas, kā arī imūnglobulīnu A. Lai šis process notiktu ātri, ir nepieciešams pietiekams daudzums izejvielu, no kurām ražot šīs šūnas. Imūnšūnu ražošanai organismā kā izejvielas tiek izmantoti nukleotīdi, bet imūnglobulīna ražošanai – aminosābes. Ja šo vielu daudzums organismā ir pietiekams, tas ātri saražo aizsargšūnas, un vīrusa vai baktērijas darbība ātri tiek apturēta. Ja izejvielu ir maz, process ir lēnāks, baktērijas vairojas ātrāk, kā tiek apkarotas, un cilvēks saslimst.

Nukleotīdus un aminoskābes mēs uzņemam ar ikdienas pārtiku, bet, lai to daudzums būtu pietiekams, uzturam jābūt sabalansētam un kvalitatīvam. Diemžēl, ne vienmēr tā ir.

Preventan® līnijas produktu sastāvā ir aktīvu vielu kombinācija - ProteQuine® - kas satur nukleotīdus, aminoskābes un oligopeptīdus. Lietojot Preventan®, mēs nodrošinam savu organismu ar izejvielām, kas nepieciešamas mūsu imūnsistēmai. Visi procesi organismā notiek tā, kā tiem dabiski jānotiek, tikai izejvielu ir vairāk, tāpēc imūnsistēmas darbība – efektīvāka.

Kāda ir Preventan iedarbība uz imūnsistēmu?

Pateicoties sastāvā esošajām aktīvajām vielām, ko organisms var izmantot kā izejmateriālu imūnsistēmas darbībai, ProteQuine®.

  • Paaugstina nespecifisko antivielu daudzumu
  • Paaugstina ScIgA (Imūnglobulīna A) līmeni vidēji par 71%, vispirms IgA līmenis paaugstinās mutes gļotādā, kas ir būtiski, jo tieši caur muti organismā nokļust lielākā daļa vīrusu un baktēriju
  • Palielina T-limfocītu daudzumu
  • Optimizē IgE (Imūnglobulīna E), kas atbildīgs par alerģiskām reakcijām, līmeni
  • Veicina imūnkompetento šūnu un antivielu vairošanos, tādējādi paātrinot imūnās atbildes reakciju

Vai tas ir pierādīts?

Preventan® receptūra ir izstrādāta Čehijā, 20.gs. 70-tajos gados, un Čehijā šis preparāts ir ļoti populārs. Ražotājs SVUS Pharma ir veicis vairākus pētījumus, kas apstiprina Preventan® darbību. Tāpat tikuši publicēti vairāki raksti par Preventan®, kā arī nukleotīdu un aminoskābju darbību. 

Zemāk aprakstīts viens no veiktajiem pētījumiem.

Preventan ietekme uz IgA līmeni mutes gļotādā

Čehijas Stomatoloģijas institūtā 2006.gada rudenī gripas sezonas laikā tika veikts pētījums ar 39 brīvprātīgajiem (veselīgi pieaugušie). 60 dienas daļa no viņiem lietoja Preventan®, pārējie – placebo.

Pētījuma rezultātā tika secināts, ka grupai, kura saņēma Preventan®, IgA (imūnglobulīna A) līmenis mutes gļotādā bija vidēji par 71% augstāks kā placebo grupai.

Pētījuma vadītāja Dr. Stepan Podzimek komentāri:

Imūnsistēma mutē ir svarīga vispārējās imūnsistēmas daļa. Tās galvenā funkcija ir mutes gļotādas aizsardzība pret vīrusiem un baktērijām. IgA spēlē būtisku lomu mutes gļotādas aizsardzībā.

Nukleotīdi un aminoskābes ir svarīgi IgA veidošanā, bet tiem ir arī citas bioloģiski svarīgas funkcijas. Ir pierādīts, ka nukleotīdu trūkums ir saistīts ar limfocītu nespēju cīnīties pret vīrusiem un baktērijām. Produkti, kas satur nukleotīdus, palīdz nostiprināt imūnsistēmu, cīnīties ar saaukstēšanos un vīrusiem.

20130912142334-64982.jpg

Kad ieteicams lietot Preventan®?

Preventan® ieteicams lietot šādos gadījumos:

  • Profilaksei periodos, kad pastāv palielināts risks saaukstēties,
  • Antibiotiku lietošanas laikā organisma nostiprināšanai
  • Pēc slimībām atveseļošanās laikā
  • Pie paaugstinātām fiziskām un garīgām slodzēm
  • Cilvēkiem, kuri uzturā nelieto vai lieto maz gaļu un citus dzīvnieku valsts produktus

Bērniem un pieaugušajiem ar noslieci uz alerģijām

Kā lietot Preventan®?

Aktīvais komplekss ProteQuine® vispirms iedarbojas uz mutes gļotādu, tāpēc ir svarīgi ievērot dažus nosacījumus:

  • Ļaujiet Preventan® tabletei lēni izšķīst mutē
  • Pēc Preventan® lietošanas vēlams vismaz ½ - 1 stundu atturēties no ēšanas un dzeršanas, lai aktīvās vielas pilnīgāk uzsūktos mutes gļotādā. Ideāls brīdis būtu pēc zobu tīrīšanas pirms miega vai pēc brokastīm, ejot ārā no mājas

20130912142244-27617.jpg

Preventan līnija. Pieci produkti. Kā tie atšķiras?

Visi līnijas produkti satur vienu aktīvo vielu - ProteQuine®- 1 mg katrā tabletē, tomēr tie ir atšķirīgi, jo piemēroti atšķirīgām situācijām un dažādiem lietotājiem.

 20130912142800-48445.jpg

Preventan® Classic – profilaksei

Cilvēkiem, kas domā par savu veselību un vēlas laicīgi atbalstīt savu imūnsistēmu no rudens līdz pat pavasarim. Piemērots lietošanai arī pēc saslimšanas, lai nostiprinātu organismu un paātrinātu atveseļošanos.

1 tablete satur 1 mg ProteQuine®, pievienots arī C vitamīns 12 mg.

Piemērots ilgstošai profilaktiskai lietošanai pa 1 tabletei dienā, ļaujot tai lēni izšķīst mutē. Pēc lietošanas vismaz ½-1 stundu ieteicams atturēties no ēdiena un dzēriena.

Paredzēts pieaugušajiem un bērniem pēc 3 gadu vecuma. Atļauts lietot grūtniecēm pēc trešā grūtniecības mēneša.

Tablete ir neliela, ar mazliet skābenu garšu.

Iepakojumā 30 tabletes, pietiks mēnesim.

20130912142916-58946.jpg


Preventan® Junior – profilaksei bērniem no 3 gadu vecuma 

Preventan® Junior – profilaksei bērniem no 3 gadu vecuma. 

Vecākiem, kas domā par savu bērnu veselību un vēlas laicīgi atbalstīt viņu imūnsistēmu no rudens līdz pat pavasarim. Ieteicams, lai nostiprinātu organismu un paātrinātu atveseļošanos saslimšanas gadījumā. Piemērots arī kā palīglīdzeklis pie alerģijas.

1 tablete satur 1 mg ProteQuine®, pievienots arī C vitamīns 13,2 mg.

Piemērots ilgstošai profilaktiskai lietošanai pa 1 tabletei dienā, ļaujot tai lēni izšķīst mutē. Pēc lietošanas vismaz ½-1 stundu ieteicams atturēties no ēdiena un dzēriena.

Paredzēts bērniem pēc 3 gadu vecuma. Atļauts lietot arī pieaugušajiem un grūtniecēm pēc trešā grūtniecības mēneša.

Atšķirībā no Preventan® Classic, šis produkts izveidots, lai būtu viegli to iedot bērnam. Tabletes ir lielākas, ar patīkamu garšu un smaržu. Bērniem garšo!

Pieejami 30 un 90 tablešu iepakojumi – 1 vai 3 mēnešiem. Lielajā iepakojumā dāvaniņa – maciņš ar lācīti (1gb – zils vai rozā).

20130912143051-21840.jpg

Preventan® Baby sīrups – profilaksei mazuļiem no 1 gada

Vecākiem, kas domā par savu bērnu veselību un vēlas laicīgi atbalstīt viņu imūnsistēmu no rudens līdz pat pavasarim. Ieteicams, lai nostiprinātu organismu un paātrinātu atveseļošanos saslimšanas gadījumā. Piemērots arī kā palīglīdzeklis pie alerģijas.

5 ml satur 1 mg ProteQuine®.

Piemērots ilgstošai profilaktiskai lietošanai pa 5 ml dienā. Pēc lietošanas vismaz ½-1 stundu ieteicams atturēties no ēdiena un dzēriena.

Paredzēts bērniem pēc 1 gada vecuma. Atļauts lietot arī pieaugušajiem un grūtniecēm pēc trešā grūtniecības mēneša.

Piemērots pašiem mazākajiem – mazuļiem, kuri vēl nevar nosūkāt tableti. Veidots uz dabīgā cukura sīrupa Sucromix VUC 50 bāzes. Nesatur krāsvielas. Pateicoties tā biezajai konsistencei, sīrupa kārtiņa paliek uz mutes gļotādas, lai ProteQuine® varētu darboties.

Pieejams 150 ml iepakojums, kas pietiks mēnesim.

20130912143214-30488.jpg

Preventan® Akut – ātra un efektīva aizsardzība

Preventan® Akut – ātra un efektīva aizsardzība.

Sniedz ātru un efektīvu. Paredzēts situācijām, kad jūtaties nevesels, esat ikdienas saskarē ar slimnieku vai arī tad, kad pastiprināti izplatās vīrusu infekcijas, un vajadzīga ātra aizsardzība. Palīdz atvieglot slimības norises gaitu un saīsināt atveseļošanās laiku. Preventan® Akut  ieteicams arī antibiotiku lietošanas laikā, jo palīdzēs organismam ātrāk atjaunoties.

1 tablete satur 1 mg ProteQuine®, , pievienots arī C vitamīns 13,2 mg un beta-ciklodekstrīns, kas nodrošina ātru aktīvo vielu uzsūkšanos un to maksimālu izmantošanu organismā.

Ieteicams lietot pa 1 tabletei 2 reizes dienā, ļaujot tai lēni izšķīst mutē. Pēc lietošanas vismaz ½-1 stundu ieteicams atturēties no ēdiena un dzēriena.

Paredzēts pieaugušajiem un bērniem pēc 3 gadu vecuma. Atļauts lietot grūtniecēm pēc trešā grūtniecības mēneša.

Tablete ir neliela, ar mazliet skābenu garšu.

Iepakojumā 30 tabletes.

20130912143239-87421.jpg

Preventan® Quattro – ātra un efektīva aizsardzība kaklam 

Ieteicams pie diskomforta sajūtas kaklā – kņudēšanas vai sāpēm.

1 tablete satur 1 mg ProteQuine®, , pievienots arī C vitamīns 12 mg, beta-ciklodekstrīns, ēteriskās eļļas un kolostrums  – pirmpiens, kas satur imunoglobulīnu A un laktoferīnu. 

Laktoferīns iedarbojas tieši uz infekcijas cēloni – baktēriju – neļaujot tai augt un vairoties. Savukārt ProteQuine®  palīdz atjaunoties bojātai mutes gļotādai.

Ieteicams lietot pa 1 tabletei 2 reizes dienā, ļaujot tai lēni izšķīst mutē. Pēc lietošanas vismaz ½-1 stundu ieteicams atturēties no ēdiena un dzēriena.

Svarīgi izlietot kursu – 6 dienas pa 2 tabletēm. Diskomforta sajūta kaklā pazudīs jau pēc pirmajām lietošanas dienām, jo baktērijas būs novājinātas, tomēr nepieciešamas 6 dienas, lai laktoferīns tās pilnībā nonāvētu. Pārtraucot lietošanu ātrāk, pastāv risks, ka diskomforta sajūta atjaunosies.

Paredzēts pieaugušajiem un bērniem pēc 3 gadu vecuma. Atļauts lietot grūtniecēm pēc trešā grūtniecības mēneša.

Tablete ar patīkamu garšu.

Iepakojumā 12 tabletes – 1 kursam. 

Veselību jums un jūsu ģimenēm!

Neizmantot uztura bagātinātāju kā pilnvērtīga un sabalansēta uztura aizvietotāju.

20130912142531-82240.jpg

20130912142005-95270.jpg

*

1)     Richter Richard, CSc Sledování vlivu šestiměsíčního podávánípřípravku Preventan Junior® u dětí s významným

výskytem infekcí horních cest dýchacíc. Pediatr. praxi | 2011; 12(2)

2)     Podzimek Štěpán, Ph.D. Vliv Preventanu® Akut na hladiny sekrečních protilátek IgA ve slinách zdravých jedinců. p r a c t i c u s 9 / 2 0 0 7

3)     Richter JPelech L. Immunological findings in groups of children after compensatory measures. Toxicol Lett. 1996 Nov;88(1-3):165-8.

4)     Barankiewitz, J. a Cohen, A. Purine nucleotide metabolism in phytohemagglutinin-induced human T lymphocytes. Arch BiochemBiophys. 1987 Oct;258(1):167-75.

5)     Carver, J.D. Dietary nucleotides: cellular immune, intestinal and hepatic system effects. J Nutr. 1994 Jan;124(1 Suppl):144S-148S.

6)     Carver, J.D.,Walker, W.A. The role of nucleotidesin human nutrition. Nutr Biochem.1996;6:58-62.

7)     Chandra, R.K., Kumari, S. Nutrition and immunity: an overview. J Nutr. 1994;124(8Suppl):1433S-1435S.

8)     Janas, L.M., Picciano, M.F. The nucleotide profile of human milk. Pediatr Res. 1982Aug;16(8):659-62.

9)     Jyonouchi, H. Nucleotide actions on humoral immune responses. J Nutr. 1994Jan;124(1 Suppl):138S-143S.

10)   Kulkarni, A.D., Rudolph, F.B., Van Buren,C.T. The role of dietary sources of nucleotidesin immune function: a review. J Nutr.1994;124(8 Suppl): 1442S-1446S.

11)   Mestecky, J., McGhee, J. Immunoglobulin A: molecular and cellular interactionsinvolved in IgA biosynthesis and immune response. Adv Immunol. 1987;40:153-163.

12)   Richter, J., Pelech, L. Albumin in the saliva-a significant indicator of the effect of „outdoor schools“. Cent Eur J Public Health.1994 Jun;2(1):55-7.

13)   Richter, J., Pelech, L. Immunological findings in groups of children after compensatory measures. Toxicol Lett. 1996;88:165-168.

14)   Richter, J., Šíma, P., Pelech, L., Turek, B.Nukleotidy a jejich význam ve výživě, prevenci a imunitě. Hygiena 1996;6:319-323.

15)   Richter, J., Richterová, S. Vitaminy, minerální látky a nukleotidy. Výživa a potraviny1997;52:41-42.

16)   Underdown, B.J., Schiff, J.M. Immunoglobulin A: strategic defense initiative at the mucosal surface. Annu Rev Immunol.1986;4:389-417.