Pārvākšanās ar mazuli: iekārtošanās darbi

Pārvākšanās ar mazuli: iekārtošanās darbi

16. Jul 2013, 10:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jāiekārto ir nu vien jaunais mājoklis, bet kārtīgs, tīrs jāatstāj arī iepriekšējais mājoklis. Kā to izdarīt kopā ar bērnu?

Pēc pārvākšanās

Uzreiz pēc pārvākšanās paskaties, vai tiešām ir viss atvests. Saliec bērna gultiņu. Vislabāk, ja mēbeles saliktas nevis vienā telpā, bet gan pēc piederības.

Bērna gultasveļa, sedziņas būtu jāmeklē vienā vietā, kura nav vakarā jāmeklē pa kastēm. Tam visam jābūt pa rokai. Vēlreiz atceries, ka pa rokai jābūt arī dvieļiem, autiņbiksītēm, mazuļa krūzītei/pudelītei, mīļākajām rotaļlietām un visam, kas viņam katru dienu ir nepieciešams.

Nu lūk, un, kad viss atvests, mēbeles saliktas, šķiet, ka murgs ir beidzies, bet patiesībā - viss vēl jāsaliek pa vietām, jāiedzīvojas, jāizmazgā vēlreiz katra telpa, jānomazgā logi, palodzes utt. 

Iepriekšējā dzīvokļa uzkopšana

Ja dosies uzkopt iepriekšējo dzīvokli kopā ar mazuli, paņem līdzi kādas rotaļlietas. Piemēram, sīkus cilvēciņus, mašīnītes, mazus dzīvnieciņus utt. Maziem bērniem patīk nelielas rotaļlietas, turklāt, tās lieliski attīsta pirkstu sīko motoriku. Noteikti paņem līdzi arī dvieli un spilventiņu bērnam, ja nu viņam uznāk miegs. Tātad - noderēt var arī rati, jo bērnam būs, kur gulēt. Jāpaņem līdzi ir arī kaut kas ēdams un dzerams.

Protams, jāņem līdzi arī uzkopšanas līdzekļi: lupatiņas, atkritumu maisiņi, birstes, švammītes utt. Ja mazulim ir savs rotaļu uzkopšanas komplekts, to arī ņem līdzi, viņam būs interesanti tīrīt priekšmetus un mazgāt grīdas.

Dari visu bez stresa un steigas. Jebkura pārvākšanās ir grūts pasākums, bet - nav tik traki, kā no malas šķiet, jo pats galvenais ir visam pieiet ar humoru, labu noskaņojumu un konkrētu plānu. Tad arī pārvākšanās būs pozitīvs un pat interesants pasākums gan tev, gan bērnam.

Māmiņu Klubs

16. Jul 2013, 16:06

paldies par ieteikumiem 😀 mums tas viss priekšā- esam procesā 😀