Mana izvēle – Yamaha mūzikas skola

Mana izvēle – Yamaha mūzikas skola

24. Sep 2013, 12:04 meiva meiva

Kad ģimenē ienāk mazulis mēs, mammas, uzņemamies visas rūpes par bērnu, māju un sevi. Un tieši sev laika atliek vismazāk. Bet, ai, kā gribas ar draudzenēm, kā vecos labos laikos, aiziet uz kafejnīcu, pasēdēt parciņā. Taču ... par ko visbiežāk runā jaunās māmiņas? Protams – bērniem! Un te reizēm rodas situācijas, kad ar savām „vecajām” draudzenēm ne visu vari izrunāt, jo viņas taču nesaprot mūsu satraukumu par zobu nākšanu, negulētām naktīm ... Un tad mēs meklējam „jaunas” draudzenes. Arī mammas.

Tieši komunikācijas trūkums ar sev līdzīgiem mani „dzina” ārpus mājas. Kad dēliņam bija nepilni 4 mēneši mēs sākām apmeklēt bēbīšu skoliņu. Tas, vairāk bija pasākums mammām. Tur mēs satikāmies, jauki parunājām. Bija forši, ka skoliņas vadītāja parasti bija sagatavojusi kādu konkrētu tēmu par kuru runāt. Bet viss par un ap bērniem. Bija neliela darbošanās arī ar bērniem, kuri līdz šim darbojās savā nodabā, vai gulēja mammām klēpī un noslēgumā tējas dzeršana. Šī viena diena nedēļā man bija kā svaigs ūdens malks. Un tikšanās ar citām mammām, tieši tas, kas nepieciešams.

Paralēli tam, mēs gaidījām kad tiks nokomplektēta mazuļu grupiņa Yamahas mūzikas skoliņā. Un vienā jaukā dienā sagaidīju aicinājumu atnākt uz iepazīšanās nodarbību. Ir taču jāredz ko īsti skoliņa piedāvā un vai man patiks. Starp citu, iepazīšanās nodarbība ir par brīvu.

20130924120233-96693.jpg

Uz nodarbību bijām ieradušās vairākas mammas ar mazuļiem, vecumā no 4 - 8 mēnešiem. Programmu, kura tiek piedāvāta pašiem mazākajiem, sauc Robis, jo tieši Robis, balts un pūkains ronēns, ir tas, kurš kopā ar mammām dzied.

Uh, bija ko norauties. Tā galīgi nav pasēdēšana un parunāšana ar mammām par dzīvi, vai tējas dzeršana. Tas ir intensīvs darbs 45 minūšu garumā ar bērnu, dziedot, kustoties, sitot ritmu. Personīgi man, pēc katras nodarbības ir slapja mugura. Bet man patīk. Un es redzu, ka arī manam bērnam patīk. Nodarbības vidū ir brīdis, kad mammas paiet nedaudz nostāk no bērniem, lai klasiskās mūzikas pavadībā mazie paši var komunicēt, savā mazuļu valodiņā. Un neticēsiet, viņi patiešām sāk sarunāties.

Jau pēc pirmajām nodarbībām manīju, ka puika, lai arī tikai 4 - 5 mēneši, bija kļuvis atvērtāks, komunikablāks, ļoti meklēja bērnu sabiedrību. Esmu pamanījusi, ka viņš ieklausās mūzikā.

Un gluži kā skolēniem, arī mums septembrī atsākās skolas gaitas. Turpinām draudzēties ar Robi, apgūstam jaunas dziesmas un mācāmies ritmu. Tikai nu jau bērni paaugušies un lielo aktivitātes ir mazinājušās. Nu bērni paši.

 Kristīne

Banija Banija 24. Sep 2013, 15:35

Mēs arī ejam Yamaha skoliņā. Nezinu, kā ar vecākajām grupām, bet vismaz mums grāmata nebija obligāti jāpērk, tā bija katra paša individuāla izvēle. Tagad otro nedēļu pēc kārtas uz nodarbību netiekam, tādēļ ir tāda kā tukšuma sajūta, jo nojucis ierastais ritms 😀

24. Sep 2013, 15:22

mēs gājām robī, tagad vajadzēja iet astoņkājīm, bet cenas nu nenormāli augstas + vēl grāmata ir obligāti jāpērk, kurā pusotra gada vecam bērnam būs jālīmē un jāzīmē, tagad pastāstiet man kā pusotra gada vecs bērns var prast līmēt uzlīmītes un normāli zīmēt.
Mēs vairs neiesim.

meiva meiva 24. Sep 2013, 14:11 veesma

nu jā, nav no lētajiem pasākumiem. ☹ bet tas ir pirmais ko kopā ar citiem rēķiniem cenšos samaksāt 😀

meiva meiva 24. Sep 2013, 14:10 Tisha_

tā kā mēs vēl pa Saldu, tad te. Bet drīz jau atpakaļ uz Rīgu, tad meklēsim kur mums tuvāk un ērtāk 😀

veesma veesma 24. Sep 2013, 14:09

Mēs ar Emīlu arī pagājušo gadu gājām uz Yamaha skoliņu pie astoņkāja. Mazajam ļoti patika, viņš gribēja arī šogad iet un darboties, bet nu priekš mums ir par dārgu, šogad nevaram atļauties.

24. Sep 2013, 13:17

Jauki, es arī bērniņam jau puncī šis nodarbības noskatīju, kurā vietā jūs ejat?