Laimīgā Mazuļa dienasgrāmata: Kārļa kristības

24. Oct 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laimīgā mazuļa dienasgrāmatas galvenā varoņa Kārļa vecāki ir kristīti un svētīti baznīcā, tāpēc pieņemts lēmums arī Kārlīti nokristīt. Atskatīsimies uz mazulīša skaisto kristību mirkli kopīgi!

Kārļa vecāki stāsta, ka bērniņš tiks kristīts ģimenes draudzes baznīcā, kurā laulājušies arī paši vecāki – Artūrs un Melānija. Kā norāda Kārļa tētis Artūrs, kristībām nav nepieciešama īpaša sagatavošanās, vien ieteicams, lai baznīcā būtu kristīti un svētīti gan vecāki, gan krustvecāki. Savukārt mācītāja lūgums bijis sagādāt Kārlim krustiņu.

Kāda ir kristību nozīme?

“Kristīgajā pasaulē kristības, pirmkārt, nozīmē pievienošanos Dieva ģimenei, Dieva saimei,” stāsta Piņķu sv. Jāņa evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Andris Krauliņš, norādot, ka nav nozīmes tam, vai vēlākos gados bērns savas kristības atcerēsies. Macītājs skaidro, ka garīgās lietas ir jāizvirza svarīgākas par laicīgajām, tāpēc nav svarīgi gaidīt brīdi, kad bērns paaugsies līdz vecumam, kad jau nēsās uzvalku.

Kā atrast krustvecākus?

A.Krauliņš vedina jaunos vecākus jau savlaicīgi jādomā par krustvecāku izvēli bērnam: “Krustvecākiem jābūt ticīgiem cilvēkiem, kuri spēj bērnam pastāstīt par Dievu.”

Mūsdienās cilvēki aizvien izvēlas kristīt bērnus, taču dažkārt gatavošanās process mēdz ieilgt, jo ir sarežģīti atrast bērnam krustvecākus. Tāpēc mācītājs rosina ģimenes pievienoties draudzei un draudzēties ar brāļiem un māsām, jo pretējā gadījumā, uz baznīcu atnākot tikai Ziemassvētkos, būs arī grūtāk sameklēt savam mazulim krustvecākus.

Kārļa kristības norisinājās dievkalpojuma laikā, pēc kura mājās ģimenes lokā tika sarūpētas svētku pusdienas, lai nosvinētu skaisto svētku dienu.