Labdarības fonds. Leonīds ir devies mājās no slimnīcas

Labdarības fonds. Leonīds ir devies mājās no slimnīcas

24. Aug 2018, 10:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pašā augusta sakumā, saņēmām ziņu, par to, ka mazais Leonīds atkal ir nonācis slimnīcā. Galviņā bij sācis krāties šķidrums. Nācās veikt šuntēšanu. Atkal operācija, atkal narkoze, atkal milzum daudz jautājumu vai viss būs kārtībā..

Tas bija kā signāls, ka vairs ilgāk mēs gaidīt nedrīkstam un ir pēc iespējas ātrāk jāpacenšas, lai mazajam būtu iespēja doties uz Taizemi, par ko sākām stāstīt jau  maijā.

52 000 eiro bija nepieciešamā summa, kuru mums visiem kopā izdevās saziedot esot #NomodāParLeonīdu

Paldies ikvienam, kas dalījās ar Leonīda stāstu, kas ziedoja un atbalstīja. Kas bija kopā ar mums tiešraidēs un turēja īkšķus, par izdošanos! Izdevās! 

20180824110651-13844.jpg

Lai kā gribētos, ka brauciens uz Taizemi notiktu jau šodien vai rīt, tomēr Leonīda veselības stāvoklis liek uzgaidīt un “birokrātiskie” procesi nenotiek tik ātri un laiks ir vienīgais, kas var šobrīd nostāties ceļā. Bet mēs noteikti turēsim īkšķus un domāsim labākās domas, lai mazajam Leonīdam pietiek spēka un viņš cītīgi veseļojas, lai tad, kad būs laiks doties savā pirmajā ceļojumā ar lidmašīnu, viņš tam būtu gatavs! 

Mazais Leonīds šobrīd ir mājās. Smaidīgs, priecīgs, jo mājās parasti pat sienas palīdz, vai ne? Arī Leonīda lielā māsa un brālis, noteikti ir daudz priecīgāki redzēt brālīti un mammu mājās.

20180824110724-55635.jpg

Pēc šuntēšanas, neiroķirurgam bija svarīgi saprast, ka mazajam ieliktā šunta, veiksmīgi novada šķidrumu, ka krājas galviņā. Viena nedēļa, divas nedēļas un nu, par prieku vecākiem un pašam Leonīdam, operācija ir bijusi veiksmīga un šobrīd, ieliktā šunta sistēma, veiksmīgi pilda savu funkciju un novada lieko smadzeņu šķidrumu uz vēdera dobumu, kur tas dabīgā veidā uzsūcas. Ar šuntu Leonīdam būs jāsadzīvo tuvākos 4, 5 gadus, kad varēs izskatīt iespēju, šuntu izņemt.

Tagad, atliek tikai gaidīt. Sakārtot papīrus, turēt īkšķus, lai mazais Leonīds kārtīgi ēd, aug liels, pieņemas svarā un spēkā un tad, cerams, ka oktobra sākumā, kad dakteri būs vēlreiz pārliecinājušies, veicot magnētisko rezonansi,  ka ieliktā šunta nekādus papildus draudus nerada, doties tik ilgi gaidītajā ceļojumā!

Mēs jūtam, ka tas mirklis ir tik tuvu!

Joprojām esam #NomodāParLeonīdu

20180824110236-25003.jpg

20180824110255-80552.jpg