Kā stiprināt mazāko punčuku mikrobiotu un imunitāti?

Kā stiprināt mazāko punčuku mikrobiotu un imunitāti?

05. Mar 13:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu zarnās mīt miljardiem mikroorganismu, starp tiem gan noderīgi, gan arī kaitīgi, gan tādi, kuri savstarpēji mijiedarbojas, gan arī neatkarīgi. Šo mikroorganismu sastāvs var mainīties, taču svarīgākais – tie visi pilda noteiktas funkcijas un no tiem atkarīga arī cilvēka spēja pretoties vīrusiem un infekcijām. Proti, zarnu mikrobiota nosaka mūsu imūnsistēmas spējas.

Runājot par to, kas veido cilvēka imunitāti, primāri jāmin zarnas, jo tieši tajās koncentrēti aptuveni 80% no visām šūnām, kas sargā mūsu veselību. Neskatoties uz to, ka zarnas ir iekšējais orgāns, tās pastāvīgi saskaras ar ārējo vidi, jo viss, ko apēdam, nonāk tajās. Brokastis, pusdienas, vakariņas, uzkodas ir gan veids, kā stiprināt zarnu veselību, gan arī risks, jo jebkurā brīdī varam ar pārtiku uzņem arī kaitīgos mikroorganismus. Tieši tāpēc cilvēkam nepieciešams sava veida filtrs, kas rada spēcīgu ķermeņa aizsardzību. Un šo funkciju organismā veic mikrobiota. Veselīgam zarnu mikrobiotam jo īpaši svarīga loma bērna agrīnajā attīstības posmā, jo tas palīdz veidot un regulē imunitātes sistēmu, palīdz identificēt “draudzīgos” un patogēnos mikrobus.

Kādas funkcijas veic zarnu mikrobiota?

  • Novērš patogēnās mikrofloras veidošanos.
  • Atbild par aminoskābju, B, C, K vitamīnu sintēzi.
  • Palielina D vitamīna uzsūkšanos.
  • Palīdz stiprināt imūnsistēmu stimulējot limfocītu veidošanos.
  • Atbalsta imūnglobulīna ražošanu.
  • Nodrošina imūnreakciju gadījumos, kad zarnu traktā tiek atklāti svešķermeņi.
  • Veicina pārtikas sadalīšanos un uzsūkšanos, kas īpaši svarīgi bērniem, lai nodrošinātu pienācīgu uzturu un attīstību.
  • Jaunākie pētījumi liecina, ka zarnu mikrobiots saistīts arī ar smadzeņu attīstību un darbību, kas var ietekmēt bērna garīgo un emocionālo veselību.
  • Palīdz regulēt gremošanas sistēmu, novēršot vēdera problēmas.

Tāpat kā pieaugušajiem, arī bērniem veselīga zarnu mikrobiota ir ļoti nozīmīga, jo veicina veselīgu imūnsistēmas un gremošanas sistēmas darbību, tāpēc vecākiem ir svarīgi veicināt labvēlīgo mikrobu veidošanos, nodrošinot bērnam atbilstošu un veselīgu uzturu.

Kā stiprināt mazuļa zarnu mikrobiotu?

Ja organismā tiek izjaukts līdzsvars starp draudzīgajām un patogēnajām baktērijām, palielinās to šūnu skaits, kas veicina iekaisuma attīstību. Lai šādu situāciju novērstu, svarīgs ir ikdienas uzturs, kuram papildus būtiski nodrošināt organismu ar “labajām baktērijām”, tostarp prebiotikām. Tās satur bioloģiski aktīvus komponentus, kas rada labvēlīgu vidi labvēlīgo mikroorganismu dzīvībai un mikrobiotas normalizēšanai. Prebiotikas arī stimulē normālas zarnu mikrofloras augšanu un palīdz stiprināt imūnsistēmu. Ja ar pieaugušajiem ir skaidrs, kā stiprināt zarnu mikrobiotu, tad kā parūpēties par vismazāko punčuku veselību?

Rūpējoties par vismazāko veselību un imunitāti, līdztekus citiem organismam svarīgiem mikroelementiem un vitamīniem, prebiotikas, kas stimulē labvēlīgo baktēriju augšanu un palīdz uzturēt zarnu veselību, satur arī Friso® Gold piena maisījumi.

Pateicoties Friso® Gold pārdomātajam un sabalansētajam sastāvam, bērna gremošanas sistēma būs vesela un pasargāta no dažādām slimībām un kaitēm, tostarp arī tādām, kas ir tipiskas šī vecuma bērniem – caurejas un aizcietējuma. Ja imūnsistēma ir spēcīga un darbojas pareizi, tā izstrādā antivielas, kas nodrošina dabisku aizsardzību pret kaitīgajiem mikroorganismiem. Friso® Gold palīdz palielināt labo baktēriju skaitu, lai jūsu bērna imunitāte varētu saņemt tai nepieciešamo.