IETEIKUMI dejojošo bērnu māmiņām jeb kā es gatavoju savu bērnu koncertam

IETEIKUMI dejojošo bērnu māmiņām jeb kā es gatavoju savu bērnu koncertam

20. Nov 2013, 15:01 nosiguldas nosiguldas

Viss sākās divas dienas pirms lielā koncerta, kad mana mazā mīļmeitiņa iedeva sarakstu ar visu nepieciešamo koncertam.

Pirmā reakcija PANIKA.......

Ko darīt, no visa, kas nepieciešams ir tikai apakšsvārki.

Bet vajag:

balto blūzi

pastalas

tautisko valnīti vai tautiskās zeķes

saktiņu, sarkanas lentītes un baltās zeķubikses.

Ar sīkumiem viss skaidrs, to sameklēšu, saktiņa ir mājās, bet pārējais jāizskrien un jānopērk. Ko darīt ar blūzi un pastalām. Ieejot internetā, kļuva nedaudz nelabi, jo tautiskās dejošanas blūzes cena svārstījās no 15-18 Ls, bet pastalu cena no 12-15 Ls. 

Ko darīt. Sāku domāt, kas man no kolēģiem ir dejotāju vecāki un trāpīju desmitniekā. Par to, kur un kā iegādāties dalīšos arī ar Jums.

Protams visu nepieciešamo var nopirkt veikalā "Viss dejai", Brīvības 205, bet man ieteica, tur meklēt tieši tautiskos valnīšus, tieši cenas dēļ. ( + - 6.00 Ls). Būtu protams ideāli, ja to varētu adīt pašas, bet es neadu un mammīte, kas adīja, pēc smagas slimības nevar adīt.

PASTALAS , atradu meistaru, kas pats gatavo pastaliņas (līdz 20.cm- 6.00 Ls), bet viņa kundze šuj auduma čībiņas, ar ādas dalīto zolīti, baltā un melnā krāsā dejotājiem un tās maksā 1.50 Ls. ( Ilze 26872228). Žēl, ka to nezināju agrāk, jo češkas maksā daudz dārgāk un nav tik ērtas. Katrīnei tagad ir gan baltas, gan melnas čībiņas, kuras noderēja arī koncertā, kādam puisēnam, kam nebija baltu češku.

TAUTISKA BLŪZE- bija skaidrs, ka ja pērk blūzi dejošanai, jāpērk īstā, kas noderēs arī citos koncertos, tapēc to es atradu SIA "MUDURI" Tallinas 40.korpuss 2, ( 28607652) tur ir darbnīca, kur šuj ne tikai blūzes bet arī visus tautastērpus. Katrīnei blūze izmaksāja 8.00 Ls, jāpērk ir vienu izmēru lielāka, lai der diviem gadiem, blūzei rokas ir kuplas, tapēc lielums netraucē.

Uzzināju arī ko jaunu- izrādās prievītes, ko sienam zēniem ap kaklu, nav tam domātas, prievītes sien uz meitu zeķēm, tā ir pēc latviešu tradīcijām. 

Zeķes mums uzdāvināja, kāda jauka kundze, kurai kādreiz vajadzēja manu palīdzību, tagad, viņa palīdzēja man. Bantītes atradām diegu veikalā, bet labas zeķubikses 40.den, Valdemāra Skanstes ielu krustojumā ir liels veikals ķīniešu preces, tur tās maksāja 1.50 Ls, vienīgi jāpievērš uzmanība izmēram.

Ļoti ceru, ka Jums šī informācija noderēs tāpat kā noderēja man, jo koncerts bija skaists un mans mazais dejotājs bija sapucēts.

Kļūsti par Māmiņu-Reportieri un laimē Lindahls dabīgos jogurtus no Zviedrijas!


20131106145744-27777.jpg

princesemince princesemince 20. Nov 2013, 15:24

Vēl atcerējos par saktām. Mums ieteica mazajiem uzreiz nepiespraust vecvecmāmiņas mantojuma sudraba saktu, ja nu sagadās pazaudēt. Tad nu ļoti lēti un ātri var izgatavot piespraudi, kas skatītājam zālē izskatās kā sakta, nopērkot šūšanas piederumu veikalā metāla dekoratīvo pogu (kā pielikuma bildē) un pielīmēt pie drošības adatas. Izmaksas tad mērāmas ap 20-30 santīmiem.

nosiguldas nosiguldas 20. Nov 2013, 15:05 princesemince

tā arī izdarīju. Mums dod tikai svārciņus, bet tagad vismaz problēmas ir atrisinātas uz pāris gadiem.

princesemince princesemince 20. Nov 2013, 14:51

Mums laikam tādā ziņā dikti paveicies, jo tautas deju kolektīvā koncerttērpus dod no iekšējiem resursiem, pašiem jāpērk tikai pastalas, baltās vilnas zeķes (valnīšus arī dod kolektīvs) un saktas.

Par pastalām vēl piebilstot - mierīgi var pirkt 1,5cm lielākas, jo tad derēs pat gadiem 4 uz priekšu 😀