Zvīņaina āda uz galvas. Vai alerģija?

Zvīņaina āda uz galvas. Vai alerģija?

20. Jan 2011, 15:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubā viesojas dažādi speciālisti, kuriem vari uzdot savus interesējošos jautājumus! Vai zvīņaina āda uz galvas liecina par alerģiju? Konsultē alergologs Mārīte Poga.

 

Jautājums:

Manai meitiņai jau aptuveni 4 mēnešus uz galvas priekšpusē ir tādas kā brūnas ādas atliekas (izskatās pēc zvīņām). Vienreiz kāds ieminejās, ka tā ir pienēde, bet nezinu, vai tas tā tiešām ir. Kā to dabūt nost? Vai tā ir alerģijas pazīme?

 

{smallpic:1}

Atbild alergoloģe Mārīte Poga:

 

Tas ir seborejas dermatīts un acīmredzot liecina par to, ka pārāk daudz uzturā (šajā gadījumā māmiņa) lieto govs pienu. Tomēr tas ir visai fizioloģiski gandrīz visiem mazajiem bērniem.

 

Lai ātrāk atbrīvotos no šīm zvīņām, pirms katras vannošanās reizes jāsasmērē bagātīgi mati ar olīveļļu vai Essex hidrogelu un jāļauj vismaz stundu, divas pastāvēt matos. Tad mazgājot matus ar maigu švammīti pamazgāt to visu laukā.Zvīņām ar laiku vajadzētu pazust. Citiem šīs zvīņas saglabājas līdz 3 gadu vecumam.

 

Tas nelieciena par alerģiju, bet, ja šo zvīņu ir daudz un tās parādās arī citās vietās uz ķermeņa, tad būtu jādodas pie speciālista.

 

Uzdod savu jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

14. Apr 2010, 18:11

Manai meitiņai arī bija - es iesmērēju ar eļļiņu un tad, kad likām vanna, ar sūklīti magi noņēmām nost - diezgan ātri nogāja nost tās zvīņas un tagad visa galviņa tīra...😀😀😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 14. Apr 2010, 13:27

Manai meitiņai neilgi bija nelielas plēksnes uz galvas, bet nu 2,5 vecumā galviņa tīra. Iesaku mēģināt tikt galā pēc iespējas ātrāk, lai nebūtu tā, ka matos ir šīs zvīņas!