VIASAT dāvina digitālās TV pieslēgumus Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem

VIASAT dāvina digitālās TV pieslēgumus Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem

07. Mar 2011, 17:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šodienas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazie pacienti varēs skatīties multfilmas ar iemīļotajiem Disneja varoņiem un citas aizraujošas bērnu pārraides. Kompānija VIASAT Latvija dāvinājusi digitālās televīzijas pieslēgumu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sešām rotaļistabām, divām māmiņu atpūtas telpām un Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas pacientiem.

 

Kopš analogā signāla atslēgšanas Rīgā mazie slimnīcas pacienti bija palikuši ar ierobežotu iespēju skatīties televīzijas pārraides, kas bieži kalpoja kā laika kavēklis atveseļošanās posmā, ko nākas pavadīt slimnīcā. Pateicoties VIASAT digitālās televīzijas pieslēgumam, kurā ir pieci speciāli kanāli bērniem, tostarp Disney multfilmu kanāls bez vardarbības, tagad slimnīcas septiņās nodaļās mazie pacienti varēs gūt pozitīvas emocijas kopā ar Vinniju Pūku, Mikipeli, Donaldu Daku un citiem iemīļotiem multfilmu varoņiem, kā arī divās jaundzimušo nodaļās māmiņas spēs sekot līdzi notikumiem un jaunumiem Latvijā un pasaulē.

 

   

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja p.i. Andi Lācis uzsvēra: „Mēs esam ļoti pateicīgi VIASAT Latvija par šo dāvinājumu, jo tas palīdz veidot bērniem un ģimenei draudzīgu slimnīcu. Saskaņā ar Bērnu tiesību un aizsardzības likuma 16. pantu visiem bērniem un pusaudžiem ir tiesības uz atpūtu un brīvā laika pavadīšanu atbilstoši viņu interesēm, spēlēties un darboties atbilstoši savam vecumam. Mums ir jāciena katra bērna tiesības piedalīties kultūras dzīvē un jāsekmē atbilstošu spēju veidošanos un attīstīšanos.

 

Ar VIASAT dāvināto digitālās televīzijas pieslēgumu slimnīcas pacientiem būs iespēja skatīties vairāk 40 kanālus, tostarp piecus aizraujošus un dzīvespriecīgus bērnu kanālus – Disney Channel, Disney XD, Playhouse Disney, Cartoon Network un Nickelodeon.