Veselības pārbaudes pēc 1 gada vecuma

Veselības pārbaudes pēc 1 gada vecuma

29. Jun 2010, 17:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik bieži mazulis vajadzētu vest pie ārsta pēc 1 gada vecuma? Kādas analīzes vajadzētu veikt? Māmiņu Klubs sagatavojis atbildi uz māmiņas Agitas jautājumu.

 

Māmiņa Agita jautā: Cik bieži jāpārbauda bērna veselība pēc gada vecuma?

 

Cik bieži Jūs ieteiktu pārbaudīt bērna veselību?  Šajā gadījumā es vairāk domāju asins analīžu nodošanu. Savai dakterei jautāju - varbūt vajadzētu? Viņa atbildēja - neesot vajadzības,un no parastajām asins analīzēm jēga esot maza, turklāt no vēnas ņemšana lieki satraucot bērnu un darot nervozu. Kā tad īsti? Meitiņai ir 2 gadiņi,un esmu no tām mammām, kas varbūt par daudz satraucās,gribās būt drošai,ka bērniņš ir vesels.

Atbild Māmiņu Klubs:

 

Pēc regulārajām vizītēm pie ārsta pirmajā dzīves gadā, pēc gadiņa sasniegšanas dakteri apmeklēt vajadzēs aizvien retāk, ar nosacījumu, ka bērniņam nekas nekait un viņš nav saslimis. Nākamā profilaktiskā apskate ir līdz sešu gadu vecumam vienu reizi gadā. Līdz gada vecumam būtu japārbauda homoglobīna līmenis asinīs.

 

Divu gadu vecumā profilaktiskās izmeklēšanas laikā ārsts līdztekus maņas orgānu pārbaudei un ķermeņa apskatei uzdos jautājumus arī par bērna uzvedību. Četru gadu vecumā ārsts veic ķermeņa izmeklēšanu, pārbauda redzi un dzirdi un pievērš uzmanību zobu higienai.

 

Ja bērniņš jūtas labi, mamma nav novērojusi nekādas pazīmes, kas varētu liecināt par veselības problēmām, tad uzticies ārstam! Tomēr, ja ir bažas, ka ar mazuli nav kaut kas kārtībā un ģimenes ārsts nav atsaucīgs, iespējams ir konsultēties pie kāda maksas speciālista.

30. Oct 2009, 23:39

aaa,būs jāpajautā, kapēc mums nebija šo pārbaužu...☹☹☹

30. Oct 2009, 22:20

Sandriņ-mums vnk lika nodod analīzes,nebijām slimas😀😀😀es pat viņai neuzprasos uz analīzēm....draudzeni aizsūtija arī uz asins analīzēm,mūs pagaidām nav sūtījuši😀😀😀

30. Oct 2009, 21:57

Kad mazajai palika gads,dakterīte nosūtija parbaudīt redzi,nodot urīna un asins analīzes.

30. Oct 2009, 19:40

urīna analīzes mums neviens nelika nodot...Anuwka tev mazam bij jānodod, kad saslimāt vai vienkārši tāpat????
sāku jau satraukties,,,mums mazai tik potes ir devuši, vēl bijām pie neiropatologa un redzi pārbaudījām.....nekādas analīzes nenodevām - mazai 1,4 gadiņi...

30. Oct 2009, 18:50

urīna analīzes jau vienreiz nodevām,bet par hemoglobīnu esmu dzirdejusi,bet mūs pagaidam nav sūtījuši parbaudīt.

30. Oct 2009, 18:16

Nemaz nezināju, ka jāpārbauda hemoglobīns līdz gadiņam???
Mums ārsts par to neko neteica,,,,"("("( ejam uz potēm un tad arī pārbaudam veselību, zobiņus un staigāšanu....