17.05 10:00-16:00
Nodarbības citā laikā
Izpārdots
Kas gan nezina, cik daudz vērtīgu vielu un vitamīnu ogās atrodams! Ogu saldais mirklis būs tik īss, bet visus skaistos mirkļus gribas piedzīvot pēc iespējas ilgāk. TIK forši ziemas vakarā baudīt,piemēram, svaigas zemenes, kas atgādina par saulainajām vasaras dienām, vai ne? Lai šādu ekstru izbaudītu, vasarā šis tas ir jāievāc un jānoglabā saldētavā.
- Vai Tu jau veido krājumus ziemai?
- Ko Tu sasaldē? Un kā Tu to dari?
ļoti garšīgi ir rabarberus pirms sasaldēšanas sagriezt gabalinos, nedaudz apbērt ar pūdercukuru samaisīt tad trauciņos un saldētavā, to pašu daru ar upenēm.
Es labprat uzzinatu precizaku recepti ka gailenes uzglabat apceptas,jo ieprieksejos gados sasaldeju,sakuma bija labas,bet kad ilgak pastav,tad nav garsigas.
Mēs salikām daauuudz rabarberus, tagad likšu
visas ogas pēc kārtas, parasti mums
saldētava piegrūzta līdz malām....tā kā liela
atsevišķa saldētava, varam izvērsties,
pagāšvasar,kad nebija, bija grūti...😃
oo vnk saspaidot ar cukuru-ok zināsu,vnk domāju ka speciali viņas arī ir jāuzglabā!
Olga-kā Tu saldē sasmalcinatas zemenes ar cukuru??Un kādos trauciņos saldē?
Nu gailenes arī saldēšu,ja protams nebūs tik sauss un būs iespēja salasīt😀
šobrīd esmu sasaldējusi kaudzi rabarberu. Sāku zemenes. Domāju sasaldēt noteikti arī zirņus un mellenes. Vairāk nebūs vietas saldētavā 😃
Es esmu sasaldējusi rabarberus,Ir doma sasldēt majzemenes,jāņogas,upenes un mellenes!Zemeņu mums šogad ir ļoti mazs,bet būs jānopērk pāris kg un pāris dienas atpakaļ bijām mežā salasījām mellenes prekš ēšanas,bet rīt iesim salasīsim arī prekš ziemas😀