Tā ir nenovērtējama laime, kad ir iespēja apstādināt laiku!

Tā ir nenovērtējama laime, kad ir iespēja apstādināt laiku!

04. May 2011, 11:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atceraties, pavisam nesen Māmiņu Kluba raidījumā bija sižets par to, kā izveidot rociņu un kājiņu skulptūriņas Studio Bambino? Sižeta galvenais varonis bija Emīls, kuram ir tikai 2,5 mēneši, un viņa māmiņa Linda.

 

Kad Tu pati izlēmi, ka vēlētos rociņas un kājiņas skulptūriņu! Vai šī doma bija jau iepriekš? 
 

- Par to, ka ir iespējams veidot šadas skulpūriņas zināju jau iepriekš, taču nezināju, ka ir tāds salons, kurā veido šadas skulptūriņas. Biju redējusi pārdošanā komplektu, bet nebiju iedziļinājusies tajā, kā tas darāms un tas man likās dikti sarežģiti, tādēļ nebiju domājusi, ka varētu savam mazulim tādu veidot pati. Kaut gan rociņu nospiedumus, vai vismaz kaut ko līdzīgu tam jau veidojām  Māmiņu dienā, kad gatavojām Māmiņu dienas apsveikumu omītei. Tur gan vairāk sanāca tādi kleksējumi, bet vietām bija redzami arī mazi pirkstiņi.

-  Cik vecs bija Emīls, kad filmējāties Māmiņu Kluba sižetā? 
 

 Emīlam bija 2,5 mēneši.

- Jā, diezgan mazs! Kāds, Tavuprāt, ir ideālais vecums, lai izgatavotu šādu skulptūriņu un nospiedumus? 


- Domāju, ka mēs bijām ļoti labā vecumā, lai veidotu šādu skulptūriņu, jo tad bērniņš ir vēl maziņš un šī skulptūriņa arī sanāk pavisam maziņa un tad, kad viņš izaugs liels un aplūkos savu mazo rociņas un kājiņas skuptūriņu, iespējams, viņu pārņems pavisam sirreāla sajūtta: vai tiešām es reiz biju TIK maziņš?!

 

- Kādas lietiņas saglabājat no Emīla bērnības? Vai plānojat arī turpmāk līdz mazuļa pieaugšana izveidot ko līdzīgu? Tā teikt- bērnības atmiņu saglabāšanai? 


Šādas atmiņas tiek liktas kopā, pierakstītas un glabātas jau no pirmās sonogrāfijas gan bilžu veidā, gan pierakstot izjūtas un sajūtas, rakstot bērnam tādas kā vestules vienā lielā grāmatā, kur tiek piefiksēti galvenie notikumi, kas atgadās viņa dzīves laikā un kur arī citi mīļie radi un draugi ir veikuši savus ierakstus un vēlējumus. Tā pat es saglabāju pirmo apģērba kompeltiņu, kas tika viņam uzvilkts mugurā tiko piedzimstot. Es veidoju visu šo lietu kolekkciju, ko ielikšu vienā lielā kastē un pasniegšu dēlēnam 18. dzimšanas dienā. Ļoti ceru, ka šī dāvana viņu ļoti pārsteigs.

-  Pastāsti, kā Studio Bambino notiek rociņu un kājiņu skulptūru izgatavošana! 
 

- Sākumā tiek sagatavota īpaša masa- pulverītis tiek atšķaidīts ar ūdeni dziļā traukā un kārtīgi samaisīts. Tad, lieki nevilcinoties, jo tas ātri sacietē, tajā tiek ielikta bērna rociņa vai kājiņa. Sākumā šī masa ir spilgti rozā, taču pāris sekužu laikā tā maina krāsu uz dzeltenu un tas ir arī kā zīmē tam, ka masa sacietē. Bērna rociņa vai kājiņa tiek noturēta šajā masā apmēram minūti un tad tā tiek izņemta laukā. Masa paliek tāda kā gumijota. Vēlāk formā, ko izveidojusi rociņa vai kājiņa tiek ieliets ģipsis un tā nu arī tom šī mazā skulpturiņa. Bet to visu uz vietas izdara jaukās Bambino meitenes, kuras ir ķloti autsaucīgas, sirsnīgas un pretim nākošas un viss šis proces norit tik ātri un raiti, ka bērniņš nemaz īsti nepaspēj aptvert, kas tad īsti notika.

- Vai sižeta filmēšanā izvēlējāties taisīt skulptūriņu vai tikai nospiedumu? Kāpēc tieši šāda izvēle? 


- Mēs izvēlējāmies gatavot skulptūriņu. Patiesībā, nospiedumu mums nemaz nepiedāvāja izdatavot, bet ja būtu piedāvāts, tad noteikti izēlētos skulptūriņu, jo man mājas ir masa, kurā veidot nospiedumus un to biju plānojusi izmantot mazliet vēlāk, kad bērniņs mazliet paaugsies, lai no tās izgatavotu dāvanu vecvecmāmiņai dzimšanas dienā.

 

-  Kādu noformējumu izvēlējāties?
 

- Kas attiecas uz noformējumu, pilnībā paļāvāmies uz salona meitenēm, vienīgi izvēlējos skulptūriņas krāsot zelta krāsā, pārējo atstāju profesionāļu ziņā un varu teikt, ka ar rezultātu esmu ļoti apmierināta.

 

-  Cik ilgu laiku pavadījāt Studio Bambino, lai izgatavotu skulptūriņu? 
 

- Salonā pavadījām ļoti maz laika- kopā abu figūriņu izgatavošana un fotografēšana aizņēma, ja nemaldos kādas 20 minūtes.

 

-  Zināms, ka pie skulptūriņas var izvēlēties klāt arī fotogrāfijas. Vai izmantojāt šo iespēju? 
 

- Meitenes uz vietas Emīlu nofotografēja un izvēlējās viņuprāt labāko bildi no visām, kas tika uzņemtas. Un bilde patiešam ir laba:)

- Vai Tev patika gatavais rezultāts? 
 

- Esmu ļoti apmierināta ar rezultātu! Tas patiešām ir iznācis ļoti gaumīgs, skaists un saskaņots. Mums ir liels prieks par to!

 

-  Ko draugi un radinieki teica par jūsu piedalīšanos sižetā un gatavo skulptūriņu?
 

- Visi mūsu tuvie draugi un radi tajā rītā bija pielipuši TV ekrānam, lai redzētu mūsu mazo Tv zvaigsni un priecājās, par jauko sižetu. Gatavo rezultātu redzējuši ir tikai dažu, taču viņi apgalvo, ka tas ir brīnišķīgs un izsaka nožēlu, ka kādreiz, kad mēs augām, šādas skulptūriņas nebija iespējams izgatavot. 

 

- Studio Bambino var iegādāties arī dāvanu karti. Vai tā Tev škiet laba dāvana? 
 

- Domāju, ka dāvanu karte varētu būt ļoti laba dāvana, piemēram, kristībās vai kādā citā jubilejā.

 

-  Vai tagad negribas šādu dāvanu- skulptūriņu-izgatavot visiem vectētiņiem un vecmāmiņām? 

- Emīlam, diemžēl ir tikai viena vecmāmiņa un viens vectētiņš, bet iespējams, ka tā būtu ļoti laba dāvana viņiem kādā apaļākā jubilejā. Par to ir vērts padomāt.

 

- Ko Tu vēlētos pateikt visiem topošajiem un jaunajiem vecākiem? Vai skulptūriņas un nospiedumi spēj iemūžināt atmiņas? 
 

- Priekšmeti ir tikai kādu atmiņu nesēji, galvenais ir sajūtas, ko piedzīvojam radot, audzinot un mīlot savus bērnus. Bet tā kā mēs dzīvojam laimetā, kad atmiņas iespējams iemūžināt visdažādākajos veidos, ne tikai fotogrāfijas, tad domāju, ir vērts veidot šadu skulptūriņu, lai bērnam izaugot, viņam būtu kāda, patiešām taustām atmiņa no pavisam mazajām un laimīgajām bērnu dienām, no kurām viņš neatcerās neko. Un arī pašām mammām, kad bērns jau būs izaudzis liels, šādas skulptūriņa būs kā silta atmiņa no tā laika, kad mazulis bija tik tuvu un cieši līdzās, jo neizbēgami pienāks tā diena, kad bērns aizies pasaulē savu laimi meklēt un tad mums, vecākiem, nekas cits neatliks, kā vien ļaut viņiem iet, bet mēs varēsim palikt kopā ar savām atmiņām.

 

   4

Apciemo "Studio Bambino" Rīgā, Dzirnavu ielā 57A-1, ieeja no Baznīcas ielas puses

Tālr:+371  67331424

WWW adrese:http://studiobambino.lv/