T/c Galleria Riga aptauja: pilsētvide velosipēdiem kļuvusi draudzīgāka

T/c Galleria Riga aptauja: pilsētvide velosipēdiem kļuvusi draudzīgāka

03. Aug 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā liecina t/c Galleria Riga veiktā aptauja, pēdējā gada laikā situācija attiecībā uz velosipēdiem draudzīgu vidi ir uzlabojusies. Tā atzīst 82% respondentu, kamēr 17% norādījuši, ka šajā ziņā nekas nav mainījies. Jāatzīmē, ka neviens no respondentiem neuzskata, ka situācija ir pasliktinājusies. 

Respondenti īpaši slavē velotūrisma attīstību, to novērtējot ar gandrīz maksimālo punktu skaitu. Savukārt situāciju, attiecībā uz velosipēdu novietņu skaitu un drošumu, kā arī veloceliņu skaitu un seguma kvalitāti, aptaujas dalībnieki novērtējuši kā viduvēju.

Situāciju saistībā ar velosipēdu zādzību skaitu aptaujas dalībnieki novērtējuši drīzāk kā sliktu. To apliecina arī statistika – 2011. gadā Rīgas reģionā vien nozaga 1442 divriteņus. Tāpat drīzāk kā sliktu respondenti vērtē arī velosipēdistu drošību satiksmē.

Aptaujas dati liecina, ka novietojot velosipēdu novietnē, aptaujātie vislielāko uzmanību pievērš tam, vai statīvi ir izturīgi pret mehāniskiem bojājumiem, kā arī tam, vai ir nodrošināta videonovērošana.

Tāpat iedzīvotāji, novietojot velosipēdu novietnē, augstu novērtē augstā tipa drošas konstrukcijas statīvus. Kā mazāk būtiskus velonovietnes aspektus respondenti atzīmējuši jumta esamību, kā arī apgaismojumu.

Jūnija vidū arī t/c Galleria Riga kļuva par velosipēdistiem draudzīgu tirdzniecības centru, atklājot velonovietni Blaumaņa ielas ieejas pusē. Šī velonovietne ir maksimāli droša un atbilst galvenajām velosipēdistu prasībām. Tā ir aprīkota ar stabilas konstrukcijas augstajiem U veida statīviem, kas ļauj droši pieslēgt velosipēdu pie rāmja un abiem ratiem vienlaikus.

t/c Galleria Riga direktors Māris Āboltiņš stāsta: „Velobraucēju ik gadu uz ielām kļūst arvien vairāk - tas liecina, ka cilvēki ne tikai domā par aktīvu dzīvesveidu, bet arī par apkārtējās vides saudzēšanu. Arī Galleria Riga saņēma daudz lūgumu no klientiem par to, ka ir nepieciešama novietne, kur atstāt savu velosipēdu, kamēr tiek veikti pirkumi.

Tieši Rīgas centrā, kur atrodas arī mūsu tirdzniecības centrs, iedzīvotāji visvairāk pārvietojas ar velosipēdiem, tādēļ šādas velonovietnes ierīkošana bija likumsakarīgs solis. Nesen atklātā velonovietne jau ir pamanīta velomīļu vidū un aktīvi tiek izmantota.” 

Bērnu preču veikali atrodas

T/c "GALLERIA RIGA" trešajā stāvā!

www.galleriariga.lv