Studio Bambino: uzdāviniet sev bērnības atmiņas!

19. Apr 2011, 10:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aļona- skaista sieviete, jaunā māmiņa un uzņēmēja. Nedaudz mazāk kā gadu atpakaļ viņa kopā ar māsu atvēra Studio Bambino, kas vienīgā Latvijā profesionāli nodarbojas ar rociņu un kājiņu skulptūru veidošanu 3D formātā.

{smallpic:1}

Kā dzima šī ideja? Nebija bail uzsākt pašiem savu biznesu krīzes laikā? Par to un daudz ko citu lasiet intervijā ar Aļonu!

 

Austrālijā tā ir ierasta lieta

 

- Pirmais jautājums radies pats no sevis- Kā dzima šī ideja atvērt Studio Bambino?

 

- Grūtniecības laikā es dzīvoju Austrālijā un, protams, kā visas topošās māmiņas pievērsu uzmanību dažādām lietām, kas ir saistītas ar bērniem.

 

Nepamanīt bērnu rociņu un kājiņu skulptūras bija neiespējami, jo šādas figūriņas atradās praktiski katrā dzemdību nodaļā.

{smallpic:2}

Izrādījās, Austrālijā tas ir ļoti, ļoti populāri jau aptuveni 10 gadus. Pēc tam es noskaidroju, ka tādas ir arī ASV un Eiropā. Bet pie mums Latvijā nebija. Tā arī dzima ideja piedāvāt šo produktu vietējam tirgum.

 

Kad grasījos atgriezties Latvijā, iegādājos nepieciešamās tehnoloģijas un sāku eksperimentēt ar paziņām un draugiem, lai saprastu, vai tas patīk un maz ir vajadzīgs. Bet pieprasījums bija! Tāpēc aptuveni pēc pusgada, 2009.gada beigās radās mūsu studija.

 

- Vai jūs paši Austrālijā savam mazulim izveidojāt rociņas un kājiņas skulptūras?

 

- Protams! Kad dēliņam palika 20 dienas, devāmies uztaisīt skulptūriņu. Tur filiāle ir katrā rajonā, bet fotogrāfiju gan jātaisa citā vietā, kas nav īpaši ērti, sevišķi jaunajiem vecākiem.

 

Es izdomāju,  ka būtu labi to apvienot un mūsu studijā mēs visu darām vienkopus- gan skulptūriņas veidojam, gan fotogrāfijas uztaisām.

 

Skaisti un oriģināli


- Kāpēc studijai izvēlējāties tādu nosaukumu?

 

-  Tā bija viena no sarežģītākajām problēmām. Gribējās izdomāt kaut ko interesantu.

 

Angļu valoda kaut kādā mērā bija kļuvusi garlaicīga, tāpēc gribējās kaut ko jaunu un svaigu.

 

Bambino- itāļu valodā nozīmē "Bērns" un arī skan ļoti skaisti. Studio- tas labi saskan ar itāļu valodu. Abi "o" burti logo ir izveidoti kā mazas pēdiņas.

 

4

Man šķiet, ka sanāca diezgan oriģināli.

 

- Cik daudz cilvēku strādā studijā?

 

- Trīs cilvēki. Viena meitene veido skulptūriņas, nospiedumus utt. Otra meitene ir fotogrāfe. Ir arī mana māsa- studijas līdzīpašniece, kura arī taisa lieliskas bildes un skulpūriņas gatavo tik profesionāli, ka daudzi klienti taujā, lai meistars būtu tieši viņa!

 

Mana asā  biznesa uztvere un radošums ir devis mums iespēju sākt uzņēmējdarbību.

 

{smallpic:3}

Kā viss notiek

 

- Pieņemsim, ka esmu nolēmusi savam bērnam izveidot rociņas un kājiņas skulptūru un atnāku uz studiju. Kas notiek tālāk?

 

- Sākumā mēs paņemam nospiedumu, kas aizņem pāris minūtes. Pēc tam mēs apspriežam iespējamos variantus: kādā krāsā būs skulptūra (zelta, sudraba, perlamutra krāsā), liksim to rāmī vai stendā, vai vajadzēs gravīru (vārds, uzvārds), vai tiks pievienota mazuļa fotogrāfija, kas uzreiz tiek izveidota utt.

 

2

Starp citu, daži klienti pēc kāda laika nāk tikai uz fotosesiju, jo ir zināms gan fotogrāfs, gan iepazīta vide un atmosfēra un fotosesija ir lieliska dāvana arī uz bērna pirmo jubileju.

 

- Jūs teicāt, ka nospiedumu izveido pāris minūšu laikā, bet cik ilgs laiks paiet līdz vecāki ierauga gatavo rezultātu?

 

- Daži no klientiem to paņem jau uzreiz. Jā, ir tāda iespēja, ja cilvēks nevēlas īpaši noformēt nospiedumu vai skulptūriņu.

 

Ja vēlas, tad mēs vienmēr sakām, ka būs gatavs aptuveni 3 nedēļu laikā, bet līdz šim nevienam tik ilgi nav bijis jāgaida. Vienkārši mēs vēlamies nedaudz piestrādāt, lai neradītu vilšanos, ja nu kādā brīdī ir ļoti liels cilvēku pieplūdums.

 

Parasti jau pēc nedēļas mēs zvanām klientam un aicinām ierasties pakaļ gatavajam rezultātam.Bet ļoti bieži ir tā, ka šīs nedēļas laikā mēs arī vienojamies ar klientu par fotogrāfiju, kuru ievietot rāmī un tā kā tas ir individuāls pasūtījums, vispirms tiek apstiprināta skice un tikai tad mēs īstenojam to dzīvē.

 

Strādājam katru dienu

 

- Vai ir vajadzīgs iepriekš pierakstīties vai var nākt jebkurā laikā?

 

- Daudzi nāk bez pierakstīšanās. Tā kā process ir ātrs, tad pat tad, ja priekšā jau ir kāds klients, savu kārtu ilgi gaidīt nenāksies.

 

Bet vispār pierakstīšanās ir ieteicama, lai var laicīgi ieplānot, vai būs vajadzīgs fotogrāfs (ne vienmēr viņš atrodas uz vietas), vai veidosiet tikai bērniņa rociņu vai varbūt plānojat veidot arī mammas un tēta rokas skulptūriņu utt.

 

- Kāds ir studijas darba laiks?

 

- Mēs strādājam katru dienu bez brīvdienām, reizēm sanāk strādāt arī pa svētku dienām, jo mēs saprotam, ka šajās dienās arī tētis beidzot var kopā ar ģimeni ierasties pie mums.

 

Darba dienās studija ir atvērta no 10.00 līdz 19.00, sestdienās - no 11.00  līdz 17.00, bet svētdienās – no 11.00  līdz 16.00.

 

Principā mēs pieskaņojamies klientam, jo gadās, ka mazulis saslimst vai arī ir ļoti kaprīzs - to un daudz ko citu nav iespējams prognozēt, tāpēc izturamies pret to ar lielu sapratni. Es taču arī esmu mamma. Mums  bija gadījums, kad piecas reizes nācās pārcelt tikšanās reizes ar vecākiem, jo tad traucēja šis, tad tas un tad vēl kaut kas. Bet nekas. Beigu beigās to izdarījām.

 

Pieņemam pasūtījumus uz mājām

 

- Vai obligāti ir jādodas uz studiju vai ir iespējams vienoties, ka šī procedūra tiek veikta arī mājās?

 

- Bez šaubām,  iespējams ir viss! Mēs pieņemam pasūtījumus uz mājām Liepājā un Ventspilī,  ar laiku plānojam piedāvāt šo pakalpojumu visā Latvijā.

 

Šis pakalpojums maksā tikpat cik studijā, vienīgi jāpieskaita klāt transporta izdevumi.

 

Tomēr uz Liepāju tas neattiecas, jo tā kā tur dzīvo mūsu vecāki, mēs tāpat uz turieni braucam.

 

Gatavās skulptūriņas tiek nosūtītas pa pastu vai arī tiek personīgi izsniegtas.

 

Jo ātrāk, jo labāk

 

- Kādā vecumā Jūs ieteiktu izveidot šādas figūriņas bērnības atmiņu saglabāšanai?

 

- Ideāli-  pirmajā dzīves gadā. Agrākais ieteicamais laiks, kad to var darīt, ir 2 nedēļas. Jo mazāks bērniņš, jo skaistāks rezultāts. Tas ir tāds skaistums!

 

Daži vecāki atnāk 3 mēnešu vecumā un nožēlo, ka nav ko tādu izdarījuši agrāk.

 

Es pati ļoti priecājos, ka savam dēliņam izveidoju šādu statueti, kad viņam bija tikai 20 dienas. Labāk tiešām neatlikt, jo bērni tik ātri aug.

 

- Pirmo statueti izgatavojāt, kad bērniņam bija 20 dienas. Vai arī vēlāk tādas veidojāt?

 

- Jā, 6 mēnešos, 8 mēnešos, 1,5 gadiņos un 2 gadiņu vecumā. Dažādos izpildījumos. Tie atrodas mājās, studijā un tāpat arī radiniekiem dāvinām.

 

{smallpic:4}

Starp citu, ne visiem patīk skulptūriņas, tādā gadījumā varam vienkārši piedāvāt rociņu un/ vai kājiņu nospiedumus un noformēt tos rāmīti tādā kā medaļas izskatā. Tādā gadījumā nav tik svarīgs vecums, to var darīt gan 5, gan 15 gadu vecumā. Būs skaisti.

 

3

Bez tam, tas maksā daudz lētāk kā skulptūriņa un nāksies gaidīt tikai pāris dienas.

 

- Vai klienti atgriežas?

 

- Jā, ir daži, kuri nāk pie mums reizi mēnesī. Daži atved savus krustbērnus, draugus. Kāds izveido mazuļa rociņu un blakus- māmiņas, kāds pasūta visu ģimenes locekļu skulptūriņas. Nāk, protams, arī jaunie klienti.

 

Variantu ir daudz- viss atkarīgs no klientu fantāzijas un mūsu iespējām.

 

Būt pirmajam - vienmēr patīkami!

 

- Kādi ir Jūsu plāni nākotnei?

 

-Iekarot Latvijas tirgu, nokļūt arī lietuviešu tirgū, padarīt šo pakalpojumu par ikdienas preci, lai katrs otrais domātu "O, tas man ir jāizdara!", lai dāvanu sarakstā vienmēr būtu mūsu studijas dāvanu kartes.

 

- Kā Jūs domājat, cik gadu paies līdz tam brīdim, kad šis pakalpojums patiešām kļūs par latviešu jauno vecāku ieradumu?

 

- Domāju, paies kādi 2-3 gadi. Bet tikai tāpēc, ka tagad ir krīze, citādi tas notiktu ātrāk.

 

- Vai nebija bail atvērt savu firmu krīzes laikā?

 

- Bija, bet es pēc dabas esmu avantūriste. Un kā pierādās praksē, krīzē ir izdevīgāk sākt savu biznesu, jo īre ir lētāka. Tāpat piegādātājus interesē, lai mēs paliktu tirgū. Tāpat arī žurnāli un citi plašsaziņas līdzekļi novērtē ikvienu klientu. Treknajos gados būtu bijis daudz grūtāk.

{smallpic:5}

- Vai šajā segmentā pašreiz ir konkurence?

 

- Cik man ir zināms, tad Rīgā un, šķiet, arī visā Latviā, mūsu studija ir vienīgā vieta, kur uz vietas veido gan nospiedumus, gan skulptūriņas, gan veic profesionālu fotosesiju.

 

Kad mēs reģistrējām kompāniju, Reģistrā pat īsti nezināja, kā pareizi to visu uzrakstīt.

 

Vispār, ja godīgi, būt pirmajam, ir patīkami.

 

Galvenais prast sadalīt laiku

 

- Līdztekus savai firmai, Jūs esat arī mamma. Kā izdodas šīs lomas apvienot?

 

- No vienas puses tas ir grūti, bet no otras- tā kā esmu darbīgs cilvēks, tad nevaru nosēdēt vienkārši mājās. Tajā laikā man bija patiešām slikta pašsajūta. Bet, kad ir darbs, tad arī enerģija ir vairāk un iekšējais dzinulis liek atkal un atkal pārstartēties.

 

Jā, un tagad manam bērnam ir 2 gadi, viņš iet bērnudārzā, vecmāmiņa palīdz pieskatīt, auklītes mums nav. Un  visu pirmo gadu mēs pavadījām kopā.

{smallpic:6}

Visā visumā noslēpums ir vienkāršs- galvenais ir jāprot saplānot savs laiks. Pašreiz, neskatoties uz to, ka man pašai ir sava firma, 70% manas uzmanības tiek ģimenei un tikai 30%- darbam.

 

Turklāt, pašreiz es iegūstu arī otru augstāko izglītību. Tā kā varu ar pārliecību teikt- visam var atrast laiku un spēku.

 

- Liels paldies par tik interesantu sarunu! Ko jūs vēlētos novēlēt visiem mūsu topošajiem un jaunajiem vecākiem?

 

- Mīliet, precieties, dzemdējiet bērnus! Bērni- tas ir galvenais dzīves uzdevums. Būs bērni un mums viss būs lieliski!

Ar  Aļonu sarunājās Aleksandra Novaka,

portāla «Мамин Клуб» redaktore

   4

Apciemo "Studio Bambino" Rīgā, Dzirnavu ielā 57A-1, ieeja no Baznīcas ielas puses

Tālr:+371  67331424

WWW adrese:http://studiobambino.lv/