Slikta dūša pēc kontracepcijas tabletēm

Slikta dūša pēc kontracepcijas tabletēm

05. Apr 2011, 11:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja pēc kontracepcijas tablešu lietošanas ir slikta dūša un vemšana? Vai tas mazina tablešu efektivitāti? Konsultē„ARS” ginekoloģe Žanete Bīgestāne.

 

Jautājums:

Man bija tāda situācija, ka 14. dienā, kad lietoju savas kontracepcijas  tabletes „Yarina”, vakarā plkst.18:00 iedzēru tableti un man pēc kaut kāda laika (apmēram 1.5 vai 2h )palika slikti - slikta dūša un vemšana. Pēc vemšanas jaunu tableti neiedzēru, nākamo es ieņēmu, kā ierasts nākamajā dienā savā noteiktajā laikā –plkst. 18:00.

Pārējās tabletes lietoju, kā parasti, bet 20. dienā (pirmspēdējās tabletes laikā man tā kā sāka kaut kas smērēties-līdzīgi kā pirms mēnešreižu sākšanās) mazliet mazliet un viss...! Šobrīd man vajadzētu sākties mēnešreizēm, bet jau piekto dienu  nav nekādas pazīmes no tā. Nesaprotu kādēļ, vai tiešām no tās vienas tabletes? Tā kā mēnešreizes nav, nesaprotu, ko darīt ar nākamo iepakojumu, kurš būtu jāsāk lietot pirmdien. Dzimumdzīve nav bijusi visu mēnesi, ne pirms ,ne pēc vemšanas, jo draugs ir devies komandējumā. Bez tam pirms tam ar mēnešreizēm man viss  bija kārtībā.

 

 

1

Konsultē„ARS” ginekoloģe Žanete Bīgestāne:

 Domāju, ka Jūsu gadījumā pareizāk būtu apmeklēt ginekologu, veikt apskati un ultrasonogrāfisko izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas ir atgadījies, un pieņemtu lēmumu, kā rīkoties turpmāk.

 

Uzdod savu jautājumu ārstam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!