Pētījums: Lielbritānijā aptaukošanās bērnu vidū pieaug ātrāk nekā ASV

Pētījums: Lielbritānijā aptaukošanās bērnu vidū pieaug ātrāk nekā ASV

17. Apr 2011, 15:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Britu bērnu vidū aptaukošanās izplatās daudz ātrāk nekā ASV, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".


Kā apliecināja neatkarīgās pētījumu kompānijas "Datamonitor" iegūtā informācija, Lielbritānijā bērni patērē daudz vairāk saldumu un citu neveselīgu našķu nekā ASV. Katru gadu Lielbritānijā bērni saldumiem vidēji iztērē 372 sterliņu mārciņas (314 latus), savukārt amerikāņu bērni līdzīgiem produktiem iztērē tikai 220 dolārus (126 latus).

 

Vairāk nekā trešdaļa britu bērnu vecumā no pieciem līdz 13 gadiem ir ar lieko svaru vai aptaukojušies. Saskaņā ar ekspertu aprēķiniem 2014.gadā šī proporcija pieaugs par 2,1%, kas ir daudz vairāk par gaidāmo aptaukojušos amerikāņu bērnu pieaugumu par 1,3%.

 

Sāļajām uzkodām, tādām kā čipsi, britu bērni tērē 73,24 sterliņu mārciņas, savukārt ASV - 39,51 sterliņu mārciņu. Kā liecina pētījuma rezultāti, britu bērni daudz vairāk ēd arī saldējumu, pusfabrikātus un ar cukuru bagātās brokastu pārslas.

 

Lielbritānijā vairāk nekā 2,3 miljoni bērnu ir ar lieko svaru vai aptaukojušies un daudziem bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, jau ir diabēta, aknu saslimšanu, augsta asinsspiediena un paaugstināta holesterīna līmeņa pazīmes.

 

Lielbritānijas iepriekšējā leiboristu valdība desmit gadu laikā iztērēja aptuveni divus miljardus sterliņu mārciņu, cenšoties samazināt britu aptaukošanos. Kā norāda eksperti, pētījuma rezultāti apliecina, ka šie pūliņi nav vainagojušies rezultātiem.

 

Kā norādīja organizācijas "Children's Food Campaign" pārstāve Džekija Šneidere, bērnu veselībai vajadzētu būt valdības galvenajai prioritātei. "Bērnu aptaukošanās ir ļoti satraucoša tendence," viņa norādīja sarunā ar britu preses izdevumu "Daily Mail". Pēc viņas domām, lai uzlabotu situāciju, būtu nepieciešams aizliegt neveselīgo našķu un citas nepilnvērtīgas pārtikas reklāmu televīzijā līdz deviņiem vakarā, paplašināt bērnu grupu, kurai ir tiesības skolā ēst brīvpusdienas, un nodrošināt parkos dzeramo ūdeni.

LETA 
Daily Telegraph

Kā Tu domā- vai Tavā ģimenē bērniem draud aptaukošanās?

29. Jun 2010, 23:34

kika007 Cik zinu taukainā gaļa un ceptie ēdieni vīriešiem nav laba , jo ātrāk iestājas seksuāla nespēja😉 Kaut kur lasiju - raksta autors mineja, ka ja mēs vēlamies seksuāli aktīvus vīrus, tad lai beidzam barot ar visādiem draņķiem😃

Bet mūsu ģimenei jau ir liekais svars vecākiem, bet domāju bērnam tas nedraud, jo mēs ēdam veselīgi!