Parunāsim par veselīgu pārtiku mazulim!

Parunāsim par veselīgu pārtiku mazulim!

28. Jan 2011, 21:31 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Es savam dēliņam cenšos gatavot pati, bet ne viss viņam garšo. Ir arī bieži ,ka pats garšīgākais nemaz nav tik veselīgs. Kā Jūs mammmas sabalancējat, lai mazais paēd garšīgi un veselīgi?

 

Vai dodat pēc gada vecuma arī ko nevisai veselīgu? Krabju nūjiņu, kausētu sieriņu, šokolādes sieriņu "Kārums", majonēzi, cukuru, sāli, saldinātās bērnu tējas, putras?

 

Kā Jums šķiet vai vajag dod konfektes, čipsus? Vai saviem mazajiem dosiet?

23. Apr 2010, 23:45

Jā arī mūsu ģimenē ēdiens ir sabalancēts. Paši mēs tikai kad ciemiņus uzņemam vai ciemojamies našķojamies ar neveselīgām uzkodām. Tas ka manam dēlam garšo krabju nūjiņas, kausētais siers , kā arī dzeramais Aptimil jogurts ir omīšu nopelns un tantes☹ Un desa mūsu māja uzrodās, kad brauc ciemos ome. Karot ar to ir bezjēdzīgi😤 Ome argumentē pie tā, ko mēs darīsim kad bērns aizies skolā un neko neēdis??? Es savukārt nesaprotu??? Kāpēc jādod neveselīgi ēdieni, ja var uztaisīt pats un garšīgāk bez e-vielām?😉
Mēs vispār ēdam visu bez sāls un gatavojam bez sāls. Bērnam es lieku nedaudz sāli, jo domāju, ka tomēr citur viņš nevarēs ieēst ēdienu. Man pašai tagad ēdot visu bez sāls , ja ieēdu ko gatavotu ārpus mājas liekas ļoti sāļš. Pēc tam nevaru atdzerties ūdeni sajūta , ka būtu ēdusi marinētu siļķi😃 😃 😃 Arī konservantus nepērkam, pastētes arī nē , majonēže vispār no mūsu uztura ir izsvītrota😤 Veikalā ieejot mūsu plaukti ir piena produkti , ne jogurti😃 dārzeņi, augļi, maize rupmaize. Par fast food (pelmeņi, zivju pirkstiņi, citi ātri pagatavojamie ēdieni ir aizmirsti) Bet kad omē uzdarbojās , tad nu pilns leduskapis ar" labumiem"😃😃😃

mamma27 mamma27 21. Apr 2010, 22:01

manējais līdz 1,2 gadiem vispār neēda sieriņus un visādas tādas lietas. Vienkārši nost ar saldumiem. Tagad gan viņam garšo-ir 2.gadi.Bet nu cenšamies visu ar mēru dot.

taschinka taschinka 21. Apr 2010, 16:39

Es domaju,ka ja dod ar meru,tad jau var gandriz visu.Ja tas ir konfektes,tad ne katru dienu un pa dazam.Ja cipsi,tad loti reti,reizi 2 nedelas.Biezpiena sierini,tas jau nav nemaz nekas slikts,pec kartigi paestam pusdienam ko saldu,vai ari brokastis.Es delam dodu cipsus pa retam,bet tie ir jaed ar kiploku-kiploku samaisa ar krejumu un tur merce cipsus.Ta vismaz negarsigo,bet loti veseligo kiploku dels ed.Visam ir jabut meram.
Vai mes kads esam izaugusi bez konfektem,bez visadiem gardumiem? Visiem gribas dazreiz ko garsigu.Tikai es vel skatos,ja dels ed normali,visu ko dod,tad ari gardumu var appest.ir dienas kad atsakas kaut ko est,tad ari neperku neko saldu.

21. Apr 2010, 16:03

"kārumus "sāku dot jau no 10,mēn.Cukuru liku klāt ,paštaisītiem morsiņiem,jo sanaca pa skābu,sāli arī nedaudz lieku klāt edam ko gatavoju.
Cipsus neesmu devusi un centīšos nedot tik ilgi,cik vien būs iespējams.