Pārāk ātra fiziskā attīstība

Pārāk ātra fiziskā attīstība

30. Jun 2010, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katram bērnam ir savs attīstības ritms, tomēr 7 mēneši staigāšanas uzsākšanai ir pārāk ātrs laiks. Kāpēc? Lasi fizioterapeites Vitas Lakšas atbildi!

 

Māmiņa Ilze jautā: kas ir slikts tajā, ka bērniņš jau no 7 mēnešu vecuma sācis staigāt?


Man jums ir jautājums par pāragru bērna attīstību. Mans puika uz vēderiņa sāka velties tikko bija sasniedzis 2 mēnešu vecumu. Rāpus piecēlās 4 mēnešos, rāpot sāka, kad bija 5 mēneši, 6 mēnešu vecumā piecēlās kājās un pēc 2 nedēļām pieturoties mēģināja staigāt. No 7 mēnešiem puika staigā pieturoties, bet arī rāpo daudz. 9 mēnešu vecumā pirmie patstāvīgie soļi, un no 10 mēnešu vecuma jau staigā, bet ja vajag ātrāk kaut kur tikt, tad izvēlas rāpot. Ārste saka , ka tas ir slikti, nevajag ļaut, bet tā konkrēti paskaidrot, kas tur slikts, nevar. Es vēlētos uzzināt - kā īsti ir ar bērniņiem, kuri visu sāk darīt ātrāk, nekā grāmatās rakstīts. Ļoti priecātos par atbildi, kam jāpievērš īpaša uzmanība, ja bērniņš sāk visu darīt ātri. Kas ir tas sliktais visā tajā?

 

1

Atbild fizioterapeite Vita Lakša:

 

Aprakstītā situācija liecina par to, ka bērnam ir bijis paaugstināts muskuļu tonuss. Noteikti bērniņš joprojām ir diezgan saspringts. Muskuļu tonusu var mazināt fizioterapija, ūdens procedūras, pareizs mazuļa hendlings. Patreiz, kad bērniņš jau staigā, vecāki varētu vest bērnu uz baseinu un masažām, lai izzūd muskuļu saspringums.

 

Sekas šādai pārāk ātrai attīstībai ir tādas, ka garīgā attīstība netiek līdzi fiziskajai.Bērninam var būt problēmas ar valodas atīstību, skolā bērns var jaukt burtus vietām. Vecākiem bērns būtu noteikti jāaizved parādīt speciālistam (fizioterapeitam). Jāstrādā ar bērna garīgo attīstību, ieteiktu konsultēties pie speciālā pedagoga, kas strādā ar Montesori metodi un specializējas šādu pārak ātri fiziksi attīstītu bērnu jautājumā. Jāmāca bērniņš rotaļāties, jo bērns līdz šim ir bijis ļoti aizņemts ar staigāšanu, ar tikšanu pēc iespējas augstāk. Liels darbs vecākiem būs, kad bērns būs sasniedzis 4 gadu vecumu, kad noritēs valodas attīstība, jo pašlaik ir posms, kad mazulis vēlas izzināt pasauli, kas viņam arī ir jāļauj.

 

Ja Tavs mazulis mācās rāpot vai staigāt, piesakies uz Mazo staigātāju klubiņu ŠEIT!

13. Nov 2010, 15:58

kadreiz liedza bērniņim "parāk agri" runāt- netirais spēks utt. 😀

12. Nov 2010, 11:23

Es pati sāku staigāt 7 mēnešos,un mana meita arī tāpat un nekādu problēmu!