Mīlējoties man sāp vēdera lejasdaļā..

Mīlējoties man sāp vēdera lejasdaļā..

27. Jan 2011, 16:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

6 mēnešus pēc dzemdībām māmiņai ir vēl sāpes vēdera lejas daļā. Kāpēc tas tā ir? Vai tas ir normāli? Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

 

Ir pagājuši 6 mēneši pēc dzemdībām (bija ķeizargrieziens) un reizēm mīlējoties jūtu sāpes vēdera lejasdaļā. Kad biju pie ginekologa 6 nedēļas pēc dzemdībām, teica, ka olnīcas esot sārtas( tā kā laikam jūtīgas varot būt, varot sāpēt), bet tas esot normāli pēc dzemdībām, ar laiku pāriešot. Vai pēc dzemdībām tā varētu būt, vai tomēr kaut kas nav īsti kārtībā? Domāju, ka 6 mēneši jau ir daudz un sāpēt nekam nevajadzētu. Paldies!

 

1

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna:


Gribēju precizēt vairākas lietas, pirms izdarīt secinājumus – vai sāpes parādījušās pēkšņi pēdējās nedēļas laikā? Vai šī ir pirmā ķeizargrieziena operācija? Šīs ir ļoti informatīvas lietas, ko diemžēl savā jautājumā neesat atklājusi. Pēc ķeizargrieziena operācijas nereti mēdz būt saaugumi mazajā iegurnī, kas rada diskomfortu vai pat sāpes. Taču, lai precīzāk varētu iedziļināties Jūsu sūdzībās, tomēr rekomendētu Jums veikt USG izmeklējumu mazajam iegurnim. Tāpat Jūsu gadījumā būtisku informāciju var sniegt arī vienkārša ginekoloģiska izmeklēšanu, iztaustot jūsu iegurni, lai labāk varētu saprast sāpju lokalizāciju. Lai veicas tapt veselai!

 

Tev ir jautājums? Uzdod savu sasāpējušos jautājumus arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!