Mani padomiņi skaistumkopšanā vasarā!

Mani padomiņi skaistumkopšanā vasarā!

26. Apr 2011, 11:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noteikti daudzas māmiņas jau būs dzirdējušas kādus no šiem skaistumkopšanas veidiem vai arī pašas mēģinājušas, bet es tomēr iesūtīšu tos padomiņus, ko pašlaik es izmantoju tieši vasarā, lai uzlabotu izskatu un vienkārši labi justos.


Pirmais mans ik rīta rituāls ir- norīvēt seju ar svaigu gurķu miziņām.

 

Tās labi noņem nakts pietūkumu un padara sejas ādu elastīgu un maigu. Izmantoju katru rītu un pārējos gurķus uzgriežu brokastu maizītēm vai arī pagatavoju salātiņus.

 

Otrs labs veids kā uzlabot sejas ādu, ir likt zemeņu masku. Nepieciešamas ir svaigas zemenes, ko vienkārši saspiežu ar dakšiņu un uzlieku uz sejas to putriņu, paturu kādu laiku un nomazgāju. Āda jūtas svaiga un kā no jauna piedzimusi. Tik jāskatās tām māmiņām kurām ir alerģiska sejas āda vai nebūs maska par stipru, personīgi man mazliet koda ādu! Var pievienot mazliet cukura, lai būtu kā skrubītis ādai!

 

 

 

 

 

Trešais veids, ar ko sakopt roku ādu ir  - lietot struteņu puķu suliņu! Man vienu brīdi bija problēmas ar kārpām, kuras sametās uz abām rokām, tādas maziņas un nemanāmas, bet es zināju, ka man viņas ir un nejutos ērti.

 

Tad droši ņemu struteni, pārlaužu kātiņu un to dzelteno sulu uzsmērēju uz kārpām, paturu kādu laiku un brīnumi notiek – kārpas sāka pazust un vairs jau nav nevienas!

 

 

 

Vēl viena labu labā receptīte matu spīdumam un vieglumam ir rabarberu mizas!
Ņemam rabarberus, vislabāk vidējā lieluma un nomizojam mizas (rabarberus var pēc tam savārīt ķīselī vai ievārījumā :) )

 

Mizas atstājam lai sažūst kā tēja (to var izmantot, ja grib uz ziemu mizas saglabāt), bet var arī likt svaigas.

 

Es izmantoju svaigas! Vispirms izmazgāju matus un tad ieleju bļodā ūdeni, kam pievienoju rabarberu mizas, apmēram no 10 rabarberiem, jo tad efekts ir labāks.

 

Tad tajā rabarberu miziņu ūdenī, kas jau iekrāsojies tumšs, izskaloju matus, nosusinu un aptinu ar dvieli un vairs ārā nekas nav jāskalo! Un gaišiem matiem noteikti var izmantot (pati izmantoju) – nepaliks tumši. Šo receptīti man ieteica un izstāstīja mana mamma, jo viņa tā arī dara.

 

Un vēl viena interesanta metode kā padarīt nagus stiprus un spīdīgus ir – lietot pelnu masku –skrubīti!


Tātad tām māmiņām kurām mājās vai laukos ir plīts vai krāsniņa, nebūs problēmu dabūt pelnus un varam sākt!



Sajauc bļodiņā pelnus ar ūdeni tādā viendabīgā masā – putriņā, pagaida, kamēr ievelkas un tad šo masu klāj uz nagiem un rokām, roku ādu var viegli paskrubēt. Rokas patur horizontāli uz kāda dvielīša, jo masa ātri notek nost. Paturam kādu laiciņu un tad noskalojam. Lietojam katru otro dienu un ilgstoši – vismaz mēnesi, tad gala rezultātā nagi nostiprinās, nedrūp un nešķeļas, paliek spīdīgi un vairs „nezied”.

Man pat tagad ravējot dārzu, nagi „turas labi” un nešķeļas.

 

 

 

Ļoti ticu un zinu, ka kādai māmiņai šie padomiņi noderēs! Lai veicas!

 

 

Sandra

 

Kā Tu lutini sevi šajā vasarā? Iesūti skaistumkopšanas knifiņus un laimē celulīta sprakšķošās putas Cellulase! Vairāk par konkursu lasi šeit!

Iesūti ziņu šeit un piedalies!

1

 

06. Jul 2010, 11:52

golda= liels paldies 😘) nezināju!

06. Jul 2010, 11:23

Goccia -cik tas ir aizrauties?")
Es smērēju kamēr pazuda kārpiņas...

06. Jul 2010, 11:14

Pattinj - jā ir labs un iedarbīgs...")