Labklājības ministrs Uldis Augulis sveic "visus bērnus un vecākus bērnu aizsardzības dienā. Lielai daļai skolas vecuma bērnu šī ir sen gaidītā vasaras brīvdienu iestāšanās diena, tāpēc aicinu sabiedrību pievērst īpašu uzmanību bērnu drošībai - mazākos īpaši uzmanīt ūdens un ugunskuru tuvumā, bet lielākiem bērniem pašiem būt atbildīgiem. Savukārt pieaugušos aicinu atrast laiku bērnu pieskatīšanai, norādot uz iespējamiem nelaimes gadījumiem, kas var notikt pārgalvības vai neuzmanības dēļ."

 

Dažādos bērnu drošībai veltītos pasākumos visā Latvijā 1.jūnijā piedalīsies arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTI) inspektori. Tā, piemēram, Rīgā inspektori būs sastopami Rātslaukumā, kur stāstīs pasākuma apmeklētājiem par dažādiem bērnu drošības aspektiem, bet Daugavpilī speciāliste piedalīsies pasākumā "Daba un dvēsele", rīkojot radošās darbnīcas par bērnu drošības jautājumiem. Tāpat inspektori būs sastopami šai dienai veltītajos pasākumos Rēzeknē un Gulbenē, bet 4.jūnijā inspektore Liepājā piedalīsies diskusijā par bērnu drošību, tiesībām un pienākumiem.

 

Atgādinot par bērnu drošībai īstenotajām aktivitātēm ikdienā, VBTI norāda, ka arī turpmāk nodrošinās psiholoģisko atbalstu ģimenēm krīzes situācijās, kā arī metodisko palīdzību un konsultācijas sociālo dienestu, skolu un citu iestāžu darbiniekiem, lai efektīvu risinātu ar vardarbību pret bērniem un citām krīzes situācijām saistītus gadījumus. Palīdzība tiek nodrošināta visā Latvijā.

 

Tāpat VBTI izveidota krīzes komanda, lai sniegtu palīdzību situācijās, kad bērnu iestādēs ir noticis negadījums, pašnāvība vai līdzīgs gadījums. Pērn nodrošināta arī psiholoģiskās palīdzības pieejamība ģimenēm krīzes situācijās visā Latvijā.

 

Savukārt veidojot bērniem labvēlīgu ģimenes politiku, LM norāda, ka šogad tiks sagatavotas Ģimenes politikas pamatnostādnes 2010.-2016.gadam. Dokumenta mērķis būs noteikt bērnu un ģimenes politikas prioritātes nākamajiem septiņiem gadiem.

 

delfi.lv