Kā pārvarēt tieksmi ēst vakaros?

Kā pārvarēt tieksmi ēst vakaros?

01. Jul 2010, 19:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī problēma nomoka daudzus. It kā pa dienu ir ēsts pietiekami, taču, tiklīdz pienāk vakars – atkal gribas ēst! Lūk, ko iesaka cilvēki, kas paši cīnās ar šo problēmu.


1. Neskatieties vakaros TV

Televizora skatīšanās vienmēr izraisa apetīti, jo skatoties parasti gribas kaut ko uzgrauzt. Tur rāda, kā cilvēki ēd, tāpēc arī man sagribas kaut ko apēst. Neļaujiet ēdiena reklāmām sevi iespaidot!



2. Paēdiet kārtīgi dienā

Dienā jāpaēd vismaz 6 reizes, turklāt ēdieniem jābūt bagātiem ar ogļhidrātiem, proteīnu, dārzeņiem un augļiem. Vienmēr turiet mājās ēdienus, kas bagātināti ar proteīnu, jo tos jūs varat uzēst arī vakaros.



3. Šķidrums

Apetīti var mēģināt apmierināt ar lielu šķidruma daudzumu. Tiklīdz vakarā sagribas ēst, uzvāriet tēju vai padzerieties sulu, ūdeni u.c. Tas rada sajūtu, ka esat paēdusi, turklāt lieliski iztīra organismu.



4. Tīriet zobus

Nosakiet sev laiku, pēc kura jūs vairs negribētu ēst, un šajā laikā iztīriet zobus (piemēram, sešos). Tas lieliski palīdz, jo mutē ir tāds svaigums, ka negribas to bojāt ar kaut kādiem cepumiem vai ko tamlīdzīgu.

 

5. Augļi

Ja tomēr nevarat turēties pretī kārdinājumam apēst kaut ko vakarā, tad noteikti ēdiet tikai augļus vai dārzeņus. Piemēram, ēdiet burkānus, jo tos var ilgi grauzt un tie ir ļoti veselīgi. Nekādā gadījumā neēdiet ēdienus, kuros ir daudz kaloriju.


6. Domājiet, ko ēdat

Pirms gatavojaties kaut ko apēst, padomājiet, kā tas ietekmēs jūsu figūru un vai jums naktī nesāpēs vēders no apēstā. Dažreiz tas palīdz.
 

7. Novērsiet domas no ēšanas

Vakaros turieties tālāk no virtuves un ēdamistabas. Lasiet kādu interesantu grāmatu vai izejiet pastaigāties, vai piezvaniet draudzenei, vai, ja ir jau ļoti vēls, – ejiet gulēt. Pirms tam varbūt tomēr izdzeriet tasīti tējas, lai naktī nav jāceļas taisīt kādu desmaizīti.