Kā mēs attīstam savu dēliņu

Kā mēs attīstam savu dēliņu

01. Feb 2011, 19:24 mamma27 mamma27

Kā jau visiem vecākiem,arī mums bija svarīgi mazajam jau kopš dzimšanas iemācīt visu, cik vien varam,lai viņš visu apgūst laicīgi-atbilstoši savam vecumposmam. Tāpēc papildus tam,ko mēs darījām mājās ,no sešu mēnešu vecuma mēs sākām apmeklēt bēbīšu skolu.Un domāju,ka tur iegūtā informacija palīdzēja darboties ar mazo mājās.

 

Spēlējoties devu mazajam dažādus sadzīves priekšmetus,jo manuprāt tieši tie palīdz attīstīties un attīstīt vēlmi darboties un atdarināt vecākus. Katli,koka karotes, kausi, vāki, rīsu un griķu paciņas taustes attīstībai, pupas bērām pudelēs,lai attīstītu skaņas izjūtas,dzirdi. Sapratu ,ka nevajag pirkt tās dārgās mantas,jo pašiem ir mājās tik daudz interesantu lietu,kuras bērniem patīk daudz vairāk nekā dārgās chicco mantas.

 

Protams, augot lielākam arī dažādas mantas ir nepieciešamas,bet izvēlējos pirkt tikai tādas ,kas tiešām ilgtermiņā viņam noderēs. Kluči-dažādi-plastmasa,koka,papīra.Jo katrs dod savu labumu bērna attīstībā.

 

Vēl ļoti noderīga lieta šķiet burtu paklājs. To mēs izmantojām kā puzli,mazais mācījās ielikt burtus vietā, kā arī apgūstam burtiņus. Šobrīd Adrianam ir divi gadi un viņš jau pazīst burtiņu A, T, I ,jo ikdienā spēlējoties runājam un stāstu par šiem burtiem.

Vēl ,manuprāt bērnu labi attīstīt ir ļaujot viņam palīdzēt mājas darbos. Jo tikai darot mēs gūstam prieku un atzinību. Un protams uzslava par veikto darbu,lai arī cik labi vai ne tik labi tas ir paveikts. Jo uzslavējot,mēs rosinam bērnu atkal un atkal strādāt un darīt-tādējādi iemācīties šo darbu paveikt ar vien labāk.

Kā jau visiem bērniem,arī Adrianam ļoti patīk zīmēt, tad nu mēs ar to ļaujam darīt-zīmuļi, krītiņi, pildspalvas(kaut arī drīz vairs mājās to nebūs).

Prieks ,ka beidzot ir sācies silts laiks. Tas nozīmē ka varēs doties ārā un spēlēties smiltīs. jo smiltis jau nu ir pats labākais ,kas var būt rotaļu laukumos-tās attīsta domāšanu ceļot pilis, nomierina -slīdot caur pirkstiem, un ir vienkārši burvīgs laika pavadīšanas veids ar ģimeni.

 

Piedalies bilžu un stāstu konkursā un pastāsti,kā Tu savās mājās attīsti savu mazuli? Vairāk par konkursu lasi šeit!

1