Jauna labdarības organizācija "Oranžais stars"

Jauna labdarības organizācija "Oranžais stars"

04. Jul 2010, 20:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Oranžā ir uzmundrinājuma krāsa, tieši tāpēc māmiņa Liene Gurkovska kopā ar savu māsu dibinājušas labdarības organizāciju "Oranžais stars".

 

Dibināta biedrība „Oranžais stars”, kas ir veidots kā bērnu un jauniešu rotaļu un attīstības centrs.

 

Kāpēc " ORANŽAIS STARS"?  

 

Oranža krāsa ir viena no uzmundrinošākām krāsām. Dziedniecībā šo krāsu izmanto, lai ārstētu emocionālu nestabilitāti un vairotu pašapziņu. Oranžā krāsa ir nepieciešama, kad dzīve šķiet drūma un nomāc bailes. Tā veido pašpārliecību un atklātību gan pašam ar sevi, gan citiem cilvēkiem. 

 


Savukārt stars jeb līnija veidojas no cieši savirknētiem punktiem. Mēs visi esam punkti, kas cieši savirknējas, lai sasniegtu konkrētus mērķus. Kopā mēs veidojam lietu apjomu, telpu un noskaņu. 

 

 

Mums ir LIELS un tālejošs mērķis – atbalstīt bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām – bērnus ar ierobežotām iespējām pārvietoties, garīgi un fiziski attīstīties, rotaļāties un BŪT LAIMĪGIEM!

 

Ar sabiedrības, pašvaldības un citu sponsoru atbalstu Jelgavā plānojam realizēt projektu, kura mērķis ir bērnu un jauniešu personības integrācija sabiedrībā. Projekts paredz rotaļu un attīstības centra izveidošanu Jelgavā. Galvenokārt centra darbība tiks orientēta uz bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, viņu vecākiem un ģimenēm. Esam iecer ējuši izveidot vietu – «Bērnu Māju», kur katrs var justies labi. Jo īpaši rūpēsimies par tām ģimenēm, kam iziešana no mājām bieži ir apgrūtināta. Centra darbība tiks pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tāpat plānojam ierīkot guļamvietas, lai bērni varētu atpūsties, kamēr vecāki un citi ģimenes locekļi savstarpēji dalās pieredzē bērnu audzināšanas, veselības un citos jautājumos. Kopā dalīsimies pieredzē, svinēsim svētkus un vienkārši jautri pavadīsim laiku.

 {pic:1}

 

Ņemot vērā ierobežotos resursus, mēs sāksim ieceres realizēšanu ar mazumiņu un ceram, ka laika gaitā varēsim piesaistīt finansējumu, lai iekārtotu «Bērnu Māju» - māju bērniem ar īpašām vajadzībām, kur būs pieejami nepieciešamie speciālisti, vietu, kur justies labi, vietu, kur aicināsim draugus un domubiedrus.

Ziemassvētku kartīšu gatavošana

 

Lai iegūtu  līdzekļus, lai varētu sākt darboties, mēs meklējam sponsorus, paralēli esam veiksmīgi uzsākuši sadarbību ar divām skolām - bērni labprātīgi izgatavo Ziemassvētku apsveikumu kartiņas, kuras ir iespējams iegādāties. Visi līdzekļi tiks izlietoti biedrības mērķu sasniegšanai.

 

Uz Ziemassvētku laiku mums ir izveidota interneta veikals www.palidziberniem.lv,  kur ir iespējams iegādāties bērnu un viņu vecāku gatavotas kartiņas, adventes vainagus un citus dekorus.

 


Tuvākais pasākums „Notis bērnu priekam”

 

Tuvākais pasākums 28. novembrī tiks rīkots Jelgavā ar varen plašu programmu.

 

14:00 Svētku atklāšana

 

14:10- 15:00 Solvita Grasmane un kustīgie Knīpuči. Putniņu deja. Aktivitātes ar mūzikas instrumentiem

 

15:00- 16:00 Piparkūku rotāšana ar Dansukker, SIA Nordic Sugar

 

16:00 – 16:15 Solvita Grasmane un Briedītis. Draudziņu deja, citas aktivitātes

 

16:00 Iepazīšanās ar ziepju pagatavošanas procesu. Katrs varēs izgatavot savu ziepju gabaliņu, BB Factory.lv

 

Paralēli Radošā darbnīca un rotaļu stūrītis, Sveču gatavošana no bišu vaska šūnām. Labestības tirdziņš. Fotogrāfēšanās ar Tīģerēnu un viņa draugiem, Brīvprātīgie jaunieši

 

Noslēgumā Koncerts, BJMK audzēkņi.

   
03. Nov 2009, 15:44

veiksmi atrast sponsorus.novelu lai viss izdodas

03. Nov 2009, 13:09

Superidejas!!!
Veiksmi jums un panakumus turpmāk!!!!
😀😀😀

03. Nov 2009, 08:45

Lai veicas!Un,lai ilgs mūžs šai organizācijai!😉