Izstiepies dzemdes kakls

Izstiepies dzemdes kakls

18. Mar 2011, 20:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņai pēc 2 bērniem ir izstiepies dzemdes kakls. Vai tiešām vienīgais risinājums ir operācija? Konsultē „ARS” ginekoloģe Žanete Bīgestāne.


Jautājums:

 

Labdien!  Esmu 34 gadus jauna  divu bērnu māmiņa, pēc dzemdībām 2009. gada septembrī ir ļoti stipri izstiepies dzemdes kakls, tā, ka lien ārā. Ginekologs man ieteica veikt operāciju - izņemt dzemdi un dzemdes kaklu. Pati es vēlētos vēl vienu bērniņu, bet pagaidām finansiālie apstākļi tam nav labvēlīgi, bet gribās justies labāk nekā tagad. Vai tiešām ir jāizņem arī dzemde? Un - ja jā, vai es spēšu just orgasmu?

1

Žanete Bīgestāne

Atbilde:

 

Šajā gadījumā runa ir par dzemdes  un varbūt arī maksts noslīdējumu, kuru klasificē vairākās smaguma pakāpēs atkarībā no noslīdējuma izteiktības. Noslīdējuma smaguma  pakāpi izvērtē ārsts pēc ginekoloģiskās apskates veikšanas. Ķirurģiska iejaukšanās ir nepieciešama tikai nopietnākos gadījumos. Ne katra operācija ir saistāma ar dzemdes izņemšanu, dažkārt pietiek tikai ar maksts un dzemdes kakla plastisku operāciju.

 

Jūsu gadījumā ir būtiski, cik šī problēma Jums traucē subjektīvi. Varbūt, ka ar to vēl kādu brīdi var sadzīvot. Ieteiktu Jums konsultēties vēl ar kādu speciālistu.

 

Uzdod savu jautājumu ārstam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

03. Jun 2010, 17:59

Man paliek bail, kāpēc tā notiek? Un ko var darīt , lai tā nenotiek? Vai pati sieviete ko var darīt , lai neiztiepjas dzemdes kals????☹