Ierobežojumi māmiņas ēdienkartē

Ierobežojumi māmiņas ēdienkartē

06. Mar 2011, 16:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Tu nedrīksti ēst to vai šo!” Jaunās māmiņas, kuras baro bērniņu ar krūti, visai bieži sastopas ar šādiem norādījumiem no radinieku un citu puses. Par ierobežojumiem jaunās māmiņas ēdienkartē komentē pediatre Anna Birka un vecmāte Signe Irša.

 

„Ja māmiņai nav alerģiju uz kādiem konkrētiem produktiem, arī bērnam šādām problēmām nevajadzētu būt. Piedzimstot mazulim, māmiņa var ēst tieši to pašu, ko grūtniecības laikā!” atzīst pediatre Anna Birka.

 

Runājot par govs piena nepanesamību, pediatre stāsta, ka biežāk novērojama alerģija no veikala piena, kas gatavots no piena pulvera, ne no īsta govs piena, tāpēc, ja Tev ir iespēja, mazos daudzumos var lietot arī govs pienu un tā produktus!

 

Taujājot vecmātei Signei Iršai par māmiņas uzturu, viņa atzīst, ka bērns ir labākais rādītājs, vai māmiņa ēd labāko, kas ir nepieciešams mazajam. „Lielāks pārbaudījums ēdienkartes revidēšanā būs jaunajām māmiņām, kurām dienišķais uzturs ir Kola, čipsi, smalkmaizītes un grūti iedomāties, ka varētu ēst, piemēram, vārītus kartupeļus,” stāsta Signe Irša. Noteikti nevajag sevi ierobežot un liegt, piemēram, kādu kūkas gabaliņu vai šokolādi, jo agri vai vēlu māmiņa var „norauties” un tad apēst daudz, daudz vairāk.

 

Zīdīšanai ir jāsagādā prieks! Ne grūtniecība, ne zīdīšana nav patoloģija, un tāpat vajadzētu uzskatīt arī ēdienkartes izveidošanu! Turklāt zīdīšana ir vienkāršākais un senākais veids, kā pabarot bērnu un veido īpašas attiecības starp māmiņu un bērnu.

 

Abas speciālistes atzīmē, ka galvenais, domājot par māmiņas uzturu ir nevis kāda produkta izslēgšana, bet gan pilnvērtīgs uzturs!

 

 

***

Pastāsti par savu uzturu grūtniecības laikā, iesūtot ziņu šeit!