Glābējsilītē Bērnu slimnīcā atstāts trešais bērniņš

Glābējsilītē Bērnu slimnīcā atstāts trešais bērniņš

22. Jan 2011, 16:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

Pie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas izveidotajā glābējsilītē jeb vietā bērna dzīvībai ievietots nu jau trešais bērniņš - meitenīte, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

 

Meitenīte glābējsilītē atstāta šodien ap plkst.15.

 

Bērniņš ir vesels, četras dienas vecs, svars piedzimstot bijis 3,08 kilogrami un garums 50 centimetri.

 

Persona, kura ievietoja mazuli, atstājusi zīmīti, norādot, ka bērniņš dzimis 12.aprīlī. Norādīts gan mazulītes svars un garums, gan arī pievienots autiņbiksīšu komplekts un drēbītes.

 

Neonataloģijas klīnikas virsārste Dina Sviridova pēc pārbaudes apstiprinājusi, ka mazulis ir kopts un vesels.

 

Meitenīte patlaban ir ievietota Bērnu slimnīcas 19.jaundzimušo nodaļā.

 

Par notikušo ir informētas visas atbildīgās institūcijas.

 

Rīgas Dzemdību namā aģentūru LETA informēja, ka šogad pēc dzemdībām mātes ir pametušas divus bērnus, pērn tādi bija seši gadījumi.

 

Tai pat laikā medicīnas iestādē norādīja, ka vēl sešas mātes kārto dokumentus un vēlas atteikties no bērniem, 2009.gadā no jaundzimušajiem atteicās 25 sievietes.

 

Jau ziņots, ka glābējsilīte speciāli tika ievietota Bērnu slimnīcas klusajā teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu silītē, paliktu anonīms.

 

Ņemot vērā, ka nesen Liepājā un Limbažos tika atrasti miruši jaundzimušie, glābējsilītes izveidotāji ir pārliecināti, ka tādas vietas ir nepieciešamas Latvijas reģionos. Jau tuvākajā laikā būs skaidri zināms, kurā pilsētā tiks uzstādīta nākamā glābējsilīte.

 

Patlaban, pateicoties sabiedrības atbalstam, ir saziedoti nedaudz vairāk par 4000 latu, kuri tiks izlietoti glābējsilītes izveidei kādā reģionālajā pilsētā. 

 

Paldies Dievam, ka bērniņi nonāca glābējsilīte, nevis...

15. Apr 2010, 20:09

njā... nu tiešām labi, ka glābējsilītē...

15. Apr 2010, 19:39

Dievs dod mazulim gādīgus un mīlošus vecākus.

15. Apr 2010, 18:56

Jā, paldies Dievam un paldies, ka ir glābējsilītes. Galvenais, lai bērniņi iegūst laimīgus vecākus un otrādi. Visi ir pelnījuši laimi.