Cik daudz zemeņu drīkst apēst vienā reizē? Kā tās vislabāk pagatavot?

Cik daudz zemeņu drīkst apēst vienā reizē? Kā tās vislabāk pagatavot?

21. Apr 2011, 14:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zemenes vislabāk ēst svaigas, bet kādi ir ierobežojumi zemeņu daudzumā? Konsultē uztura uztura speciāliste Natālija Petruhina.

 

 

Zemenes vislabāk ēst svaigas, tās var pievienot arī dažādiem desertiem. Ja vēlās ogas saglabāt ziemai, tad vitamīnus saudzējošākā metode būs sasaldēšana. Iesākumā ogas atdzesē ledusskapī un pēc tam liek saldētavā. Atkausējot jārīkojas tieši tāpat, sākuma jāatlaidina ledusskapī un pēc tam istabas temperatūrā. Sasaldēšanai jāizvēlas labi nogatavojušās, nebojātas ogas. Pirms uzsākt atdzesēšanas procesu ogas nepieciešams kārtīgi nomazgāt.

 

Ierobežojuma noteikti nav, tomēr nekādi pārspīlējumi nebūtu labi. Jāseko savām sajūtām un organisma reakcijām. Svaigas ogas var pievienot arī bērnu maisījumiem, ja bērniņš tādu ēd gatavojot piena kokteili vai vecākiem bērniem gatavojot kokteiļus no govs piena. Ogām nevajadzētu aizstāt citas produkta grupas- graudaugus, piena produktus, gaļu, zivis. Optimāla augļu un ogu dienas deva pieaugušam cilvēkam ir līdz 400-500 g. Taču nekas slikts nenotiks, ja apēdīsiet vairāk.

 

Uzdod savu jautājumu par mazuļu ēdināšanu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!