Bērnu slimnīcā norisināsies radošās darbnīcas

Bērnu slimnīcā norisināsies radošās darbnīcas

15. Mar 2011, 22:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, plkst.13 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bibliotēkas telpās būs četras radošās darbnīcas, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.


Latvijas dizaineri un mākslinieki kopā ar slimnīcas pedagogiem un mazajiem pacientiem rosīsies radošajās darbnīcās, kur tiks darinātas kartona mājas, tādējādi iemiesojot vēlmi pēc priecīgas, krāsainas un radošām nodarbēm piepildītas vides. Slimnīcas pedagogi kopā ar Rihardu Funtu, Kristīnu Jurjāni, Aivaru Vilipsonu un Kristīni Luīzi Avotiņu varēs dalīties pieredzē un iegūt jaunas zināšanas un prasmes. Darbnīcās piedalīsies arī slimnīcas mazie pacienti, kuriem šis būs gan lielisks piedzīvojums, gan arī iespēja apgūt ko jaunu.

 

"Radošajās darbnīcās mēģināsim īstenot katra priekšstatu un sajūtu par to, kādai jābūt bērnam un ģimenei draudzīgai videi slimnīcā. Esam pārliecināti, ka ar radošu darbošanos varam darīt ļoti daudz vides uzlabošanā," atzina Dambiņa.

 

Bērnu slimnīcā jau 19 gadus Pedagoģijas dienests rūpējas, lai bērniem slimnīcā būtu iespēja jauki un arī lietderīgi pavadīt no nepatīkamajām procedūrām brīvo laiku. Slimnīcas pedagogi kopā ar bērniem zīmē, līmē, muzicē, veido dažādas aplikācijas, spēlē galda spēles un kopā lasa. Darbošanās bērnam ļauj ātrāk un vieglāk adaptēties slimnīcas vidē, kā arī apgūt ko jaunu. Bērna ikdiena slimnīcā ir diezgan vienmuļa un bēdīga, tāpēc pedagoga ierašanās tiek ļoti gaidīta, jo, kopā darbojoties, bērniem vieglāk aizmirst nepatīkamo.

 

"Interešu izglītības nodarbības slimnīcā ļauj bērniem izpausties radoši, palīdz veiksmīgāk aizvadīt atveseļošanās procesu un atgūt smaidu sejā. Tā ir liela atšķirība - bezmērķīgi nodoties drūmām pārdomām par savu veselību vai, radoši darbojoties, gūt prieku un kaut uz brīdi aizmirst visas problēmas," stāsta Pedagoģijas dienesta vadītāja Indra Veismane.

 

Lai bērnu darboties prieks valdītu visā slimnīcā, 1.jūnijā jau no rīta nodaļās būs "iesildošās" radošās nodarbības. Ar bērnu un jauniešu centra "Altona" gādību tiks apdrukāti auduma maisiņi, darinātas lelles un no pērlītēm - rotaslietas. "Altonas" mazie dziedātāji un dejotāji sniegs nelielu, sirsnīgu koncertu. Savukārt Iļģuciema maiznīca-konditoreja mājīguma radīšanā piedalīsies ar gardiem pīrāgiem un kliņģeriem.

 

Pasākumu vadīs Baiba Sipeniece-Gavare.

 

Pasākumam ir divi mērķi: pieredzes un zināšanu apmaiņa, kā arī sabiedrības uzmanības un ziedojumu piesaistīšana radošajām nodarbībām slimnīcā. Bērnu slimnīcas trīs novietnēs vienlaicīgi ārstējas ļoti daudz pacientu, līdz ar to materiālu krājumiem ir nenovēršama tendence izsīkt. Lai pedagogi varētu ar bērniem darboties, ir nepieciešami līdzekļi gan naudas, gan dažādu materiālu izteiksmē. Tāpēc Bērnu slimnīcas fonds aicina cilvēkus ziedot slimnīcas pedagogu radošajām aktivitātēm ar pacientiem.