Bērns un TV. Vai jāierobežo tā skatīšanās?

Bērns un TV. Vai jāierobežo tā skatīšanās?

02. Feb 2011, 14:44 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Kaut arī televizora skatīšanās kļuvusi par gandrīz vai katras ģimenes ikdienu, tomēr vajadzētu ierobežot tā skatīšanos, jo televizors pavisam noteikti neveicina bērna iztēli un radošo domāšanu.

Cik zināms ,bērnam būtu vēlams noteikt raidījumus vai laikus, kad viņš var skatīties televizoru, pārējā laikā būtu vēlamas citas interesantas nodarbes, jo televizors nekad nevarēs aizstāt kopīgu darbošanos ar vecākiem.

 

- Ko Jūs domājiet par TV skatīšanos?

- Vai saviem bērniem ļaujiet skatīties TV?

- Kādas pāraides skataties?

 

Manam dēlēnam 1gads un 8 mēn. patīk seriāls "Ugunsgrēks":) Tas ir vienīgais , ko skatās kādas 15 minūtes. Jo pa dienu TV ir izslēgts. Jo reklāmas bērnam traucē, visu laiku pievērš tām uzmanību:D Savukārt multenes , kas iet pa TV neļauju skatīties, jo man nešķiet skaistas vai pamācošas. Es domāju ierakstīt piemēram multeni "Vinijs Pūks"  , "zaķīšu pirtiņa" utt. Vai Jums arī ir kāda mīļākā multene vai pāraide, ko esat ierakstijuši un skataties? Protams dēlēns skatās maz TV , jo uzmanība ir nenoturīga un labi vien ir! Bet kad paaugsies gribētos, lai no TV skatīšanās var paņemt priekš sevis , ko noderīgu!

 

- Vai Jūs kaut kā ierobežojat TV skatīšanos savam mazulim?

Es uzskatu, ka noteikti jāatceras arī tas, ka bērna psihiskie procesi atrodas tikai attīstības stadijā un televīzijas materiāls, kas bieži piesātināts ar negācijām un vardarbības elementiem stipri ietekmē nenoformējušos apziņu. Bērns, kas nepārtraukti tiek „barots” ar izdomātām situācijām un regulāri sastopas ar stereotipizētiem personāžiem un vienveidīgiem situāciju risinājumiem, sēž uz domu aktivitātes diētas.

27. Apr 2010, 11:17

Paldies Taschinka es varēšu tagad uztaisīt apkopojumu ar labākām multenēm, un citām mammas mazuļiem kā?

taschinka taschinka 27. Apr 2010, 11:11

Man delam patik 'Vagi', 'Sreks', 'burunduki", Vinijs puks", " teletubiji".

27. Apr 2010, 00:07

Un kādas multenes patīk vislabāk Jūsu mazuļiem?

taschinka taschinka 26. Apr 2010, 15:48

Man bernam ir 2.7gadini un vinam patik klausities muziku-skatities klipus un protams multenes.Pa dienu iesledzu multenes,kas ierakstitas diskos,lai pati varu uztaisit est vai savakt maju.Un man dels loti daudz ko ir iemacijies no multenem,dazadus vardus un visadas lietas.piemeram Augsa debesis ir balti pukaini makoni.Var but nevajag parak daudz laut skatities,bet vispar nelaut,ne mana gadijuma.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 26. Apr 2010, 12:43

Sumene, Te ir nedaudz no cita skatupunkta un māmiņa ir dalījusies arī pieredzē 😀

Manai meitiņai ir 2,5 gadi un parasti vakarus viņa pavada rotaļājoties savā istabā. Bet, kad sadzird reklāmu, tad ir klāt kā likts, lai nedaudz uzmestu aci, kas notiek pa TV. Tā kā visu dienu viņa dzīvojas pa bērnudārzu, kur TV nav un brīvdienas pavadām ārpus mājas, tad neuzskatu, ka tas būtu kas slikts, ja bērns kādu stundu ar pauzēm skatītos TV.