Attīstām muzikālo dzirdi

Attīstām muzikālo dzirdi

14. Mar 2011, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūzika, laba un dvēseliska, rada gan pieaugušajos, gan bērnos jaukas sajūtas. Vecākiem jāizturas uzmanīgi pret to, ko klausās viņu bērns. Mazais, kam ir mazāk kā 3 gadi, pats nevarēs tikt skaidrībā īsti ar to, ko vēlas klausīties. Nespēs atšķirt dejas ritmus no lēnas melodijas. Labi, ja kāds no mājiniekiem prot spēlēt kādu mūzikas instrumentu.

 

Lai ieaudzinātu mazulī mīlestību pret mūziku, vecākiem jāzina sekojošais:


1. Mājās ir jāskan mūzikai bieži. No rīta tā var būt vairāk ritmiska, bet, pirms miedziņa, lēna un mierīga.

2. Mūziku vajag izvēlēties ar atšķirīgu tempu. Bērns ar laiku atpazīs melodiju, ja dzirdēs dziesmu atkārtojumus.

3. Arī mammai ir jādzied bērnam, pat, ja viņai nav sevišķu muzikālu dotību. Ar laiku mazais noteikti izrādīs vēlmi vienoties ar mammu kopīgā dziesmiņā. Miega dziesmiņas uz bērnu atstāj īpašu ietekmi. Tās izveido saikni pat starp topošo māmiņu un bērniņu viņas puncītī, attīsta viņā intelektuālās spējas un pilda viņa muzikālo bagāžu.

4. Par labu nāk, ja mamma vai tētis dejo ar bērnu. Var ņemt mazo rokās un ritmiski, mūzikai skanot, izpildīt dažādas kustības. Drīzumā mazais paaugsies un iepriecinās arī Jūs ar mīļu dejošanas parodiju.  

5. Muzikālā audzināšana, pēc speciālistu viedokļa, ir jāsāk jau māmiņas grūtniecības laikā. Grūtniecei jāklausās klasiskā mūzika, harmoniskās dabas skaņas. Brīnišķīgi, ja topošā māmiņa pati spēlē kādu instrumentu vai arī apmeklē kādas muzikālas nodarbības.

 

Bērnam vieglāk būs attīstīt sevī muzikālās spējas, ja viņa vecāki paši mīl mūziku, un izrāda šo mīlestību jau bērniņa agrīnā vecumā.

 

Lai Jūsu mazais mūzikas ģēnijs iepriecina Jūs ar pirmajiem vokālajiem un instrumentālajiem šedevriem! Vienmēr izrādiet viņam savu prieku un ticību viņa sasniegumiem!

 

Kā Tu attīsti sava mazuļa muzikālo dzirdi?

 

PIESAKIES UZ MUZIKĀLAJĀM ATTĪSTOŠAJĀM NODARBĪBĀM MAZUĻIEM ŠEIT!

{fotoblog:1711}