Ārstē krākšanu ar Silence®!

Ārstē krākšanu ar Silence®!

01. Jul 2010, 08:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tavs draugs tā krāc, ka neesi izgulējusies? Vai arī krāc tu pati, un arī tāpēc tu neesi izgulējusies? Tieši tā – arī paša krākšana neļauj izgulēties, jo, ja cilvēks krāc, pastāv liels risks, ka, mēlei aizsprostojot elpceļus, cilvēkam trūkst gaisa un tāpēc viņš miegā neapzināti var mosties simtiem reižu stundā!!! Uzziniet par to ko vairāk!


Kāpēc rodas krākšana?


Gulēšanas laikā elpceļi sašaurinās, jo muskuļi miega laikā zaudē tonusu. Ja elpceļi ir šauri un gulēšanas laikā sašaurinās vēl vairāk, miega laikā arī rodas krākšana.

 

Turklāt nopietnākos gadījumos cilvēkam uz laiku apstājas elpošana, kas var ilgt no dažām sekundēm pat līdz divām minūtēm. Sekas tam ir nemierīgs miegs, jo cilvēks pēc šīm epizodēm atmostas. Parasti tas notiek dziļā miega fāzē, bet pamošanās cilvēku «atsviež seklāka miega fāzē», tāpēc no rīta vai dienas garumā cilvēks var justies neizgulējies un noguris, par miega traucējumiem stāstīja speciālists. Turklāt ar laiku biežas šādas elpošanas apstāšanās epizodes veicinot arī sirds un asinsvadu slimību attīstību.

 

Kā liecina pētījumi, kas veikti ASV, vairāk nekā 47 miljoni cilvēku cieš no miega traucējumiem, kā rezultāts ir slikta veselība. Neizgulējies cilvēks ir īgns, neapmierināts, neizdarīgs, nespēj koncentrēties un galarezultātā nav darba spējīgs. Protams, tas var iespaidot arī ģimenes dzīvi.

 

Sliktu miegu var izraisīt jebkas – sākot ar neērtu spilvenu, pārāk plānu segu, pārāk cietu gultu, beidzot ar krākšanu. Kurš gan varēja iedomāties, ka tāds dabīgs process kā miegs var izraisīt tik daudz problēmu. ASV pētnieki apkopoja dažādu ekspertu labākos padomus šajā jautājumā.

 

Latvijā varētu būt ap 70 000 cilvēku, kuri cieš no krākšanas un tās izraisītajām sekām, informē miega slimību speciālists Juris Svaža.

 

Krākšana un elpas trūkums

Krākšana nomoka 40% pieaugušo, un šis skaitlis pieaug līdz ar cilvēku vecumu. Ja guļat viens un krācat, tad nevienam citam problēmas neradāt, taču, ja jūsu krākšana neļauj izgulēties arī draugam, tad jau ir sliktāk. Pret to var cīnīties.

 

Ja jūs (vai jūsu draugs) krāc skaļi un gandrīz katru nakti un jūs pat varat dzirdēt pauzes viņa elpošanā, tad pastāv liels risks, ka viņš ir viens no tiem miljoniem cilvēku, kas cieš no elpas trūkuma miegā, kas ir diezgan bīstami.

Mēle aizsprosto elpceļus, kas nozīmē, ka jūs nespējat ieelpot pietiekami daudz gaisa. Ja tas notiek, tad jūs pamostaties ik reizi, kad jums jāatver elpceļi un jāievelk elpa, lai pēc tam atkal aizmigtu. Jums liekas, ka ar jums tas nenotiek? Tas var notikt neapzināti, un jūs varat mosties simtiem reižu stundā, tāpēc pilnīgi loģiski, ka no rīta neesat izgulējusies.

 

Diemžēl tā ir slimība, kas vijas cauri visai dzīvei. Cilvēkiem, kas cieš no savas krākšanas, biežāk novērts paaugstināts asinsspiediens, diabēts, sirdstrieka, viņi biežāk nokļūst autoavārijās, ko izraisījusi nejauša aizmigšana pie stūres.

 

Ko darīt, ja jums vai jūsu partnerim ir šādas problēmas?

  • Pirms gulētiešanas nelietojiet alkoholu, miega zāles vai tabaku.
  • Miegam atvēliet vismaz astoņas stundas. Ja miegs ir īsāks, tad arī tas dara krākšanu skaļāku.

  • Tieciet vaļā no liekajiem kilogramiem. Arī tie izraisa krākšanu. Jūs varat uzlabot savu veselību, jau tiekot vaļā no 10% sava svara.
    • Guliet uz sāniem. Ja jūs guļat uz muguras, tad mēle aizsprosto elpceļus. Ja nekā citādi nevarat sevi kontrolēt, tad palieciet zem muguras tenisa bumbiņu.
    • Apmeklējiet zobārstu. Dažreiz krākšana un elpas trūkums miegā veiksmīgi tiek ārstēti ar apakšžokļa korekciju. Šī metode, kas tiek veiksmīgi lietota dažiem pacientiem, paplašina elpceļus, un tas novērš krākšanu.
    • Apmeklējiet miega speciālistus.

 

Silence® – jaunākais līdzeklis, augu valsts sastāvdaļu kompozīcija, speciāli izstrādāta, lai mīkstinātu balss saites un nomierinātu nakts krākšanu.

{smallpic:1}

Palīdz no pirmās nakts. Tas iedarbojas uz rīkles audiem jau no pirmās lietošanas nakts. Rīkles audu atslābums ir galvenais krākšanas cēlonis. Tam ir ilgstoša darbība. SILENCE® ir pirmais līdzeklis pret krākšanu, kam ir pārbaudīta efektivitāte, veicot zinātniskus krākšanas trokšņa līmeņa mērījumus.

 

Ja Tevi vai partneri nomoka krākšana, piesakies uz Silence testiem! Raksti uz kristine@maminuklubs.lv līdz 3. novembrim, norādot savu tālruņa numuru!

02. Nov 2009, 16:09

Man vīriņš krāc, ja ir vinjam iesnas ,bet tā ikdienā nē.....viņš citreiz ir teicis, ka es krācu...😀😀😀 bet tad arī ja man ciet deguns no iesnām bijis...

01. Nov 2009, 07:47

Un pat,ja šis līdzeklis palīdz,tad tas ir tikai uz to brīdi.Bet,kad nelieto,tad krākšana atkal ir klāt,jo tas to neārstē.

31. Oct 2009, 19:18

es pati dazreiz ari kracu, bet pirms miega es ne pipeju, ne dzeru.neticu siem visiem lidzekliem.mans virs gan diezgan stipri krac☹

31. Oct 2009, 16:33

mūsu mājas krakšana nav dzirdama😀😀

31. Oct 2009, 16:33

mūsu mājas krakšana nav dzirdama😀😀

31. Oct 2009, 16:12

redzēju vienā katalogā pretkrākšanas līdzekli- tādu kā knaģi, ko ievieto degunā. šeit aprakstītais ir pretstata ar to. hmm, kam taisnība?...